Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes Vito ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
redbul36

Czytelnik



Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Polska
Posiadane auto: Vito 639
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 01:16
Temat postu:

Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


Witam , czy ktoś wie gdzie może leżeć problem ? bezpiecznik cały , po manualnym wciśnięciu przycisku parktronika żadnego efektu ( brak lampki załączenia ) , brak piszczenia i jakiegokolwiek życia . Autko zakupiłem z tym problemem i więcej nic nie mogę powiedzieć , na delphi ds 150d nic nie pokazuje ( brak możliwości podłączenia innego sprzętu ) . Mam pytanie czy ktoś wie gdzie w modelu 639 znajduje sie sterownik parktronika ? . Dodam ze parktronik mam na przodzie i tyle , i oba nie dają żadnej reakcji . Help .
Powrót do góry
Gerri

Auto Maniak



Dołączył: 14 Wrz 2010
Posty: 3577
Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick
Posiadane auto: Citroen C4
Piwa: 288/17
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 08:57
Temat postu:

Re: Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


redbul36 napisał:
Mam pytanie czy ktoś wie gdzie w modelu 639 znajduje sie sterownik parktronika ?

Wg opisu jest pod prawą stroną deski rozdzielczej, pomiędzy schowkiem i prawymi drzwiami.
Powrót do góry
redbul36

Czytelnik



Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Polska
Posiadane auto: Vito 639
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 09:03
Temat postu:

Re: ( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


Ok , dzięki , sprawdzę i dam znać . Czy ktoś może powiedzieć czy to możliwe by sie wysypał wsad pamieć i nie daje oznak życia ? czy raczej padnięty ´sterownik ? . Objaw jest nie typowy , po wyczytaniu innych postów to w moim przypadku nic nie działa ( brak lampki na przełączniku manualnym ).
Powrót do góry
Gerri

Auto Maniak



Dołączył: 14 Wrz 2010
Posty: 3577
Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick
Posiadane auto: Citroen C4
Piwa: 288/17
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 09:51
Temat postu:

Re: ( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


Może zacznij od rzeczy najprostszej - czyli sprawdzenia zasilania.
Powrót do góry
redbul36

Czytelnik



Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Polska
Posiadane auto: Vito 639
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 09:58
Temat postu:

Re: ( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


Już napisałem ze prąd na bezpieczniku pod maska jest , zaraz sprawdzę napięcie na kablach przy sterowniku czy jest .
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 09:58
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
redbul36

Czytelnik



Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Polska
Posiadane auto: Vito 639
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 16:03
Temat postu:

Re: ( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


redbul36 napisał:
Już napisałem ze prąd na bezpieczniku pod maska jest , zaraz sprawdzę napięcie na kablach przy sterowniku czy jest .


Wiec tak , na pierwszej kostce jest prad na jednym kablu , a na drugiej nie ma , ale tez nie wiem czy ma być . Ten sterownik ma taki nr. a6395450232 . Ktos wie jak sprawdzić ten sterownik ? jest na motce mc912 .
Powrót do góry
Szymek81

Debiutant



Dołączył: 27 Lis 2018
Posty: 24
Skąd jesteś (miejscowość / region): Krotoszyn
Posiadane auto: ML500 W164
Piwa: 3/4
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 17:28
Temat postu:

Re: ( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


Czy po przekręceniu kluczyka pojawia się jakiś krótki sygnał lub zapalają się kontrolki na wyświetlaczu parktronika? Jeśli tak to sam moduł raczej działa a przyczyną może być uwalony któryś z czujników. Jeśli masz możliwość to podłącz auto pod SD i wszystko będziesz wiedział, opowieści i numery błędów z innych komputerów (kasowników błędów) można wsadzić między książki. Pozdrawiam!
Powrót do góry
redbul36

Czytelnik



Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Polska
Posiadane auto: Vito 639
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 19:39
Temat postu:

Re: ( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


Nic , żadnej lampki i żadnego sygnału , wygląda jak by system był martwy . Nie mam możliwości podpięcia pod SD . Rozebrałem sterownik i zamówiłem regulator nowy , zobaczymy czy cos pomorze wymiana . Pytanie jeszcze czy tylko jeden plus zasilający ma być ? są dwie kostki i tylko na jednej jest 12+ .
Powrót do góry
Gerri

Auto Maniak



Dołączył: 14 Wrz 2010
Posty: 3577
Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick
Posiadane auto: Citroen C4
Piwa: 288/17
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 20:58
Temat postu:

Re: ( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


redbul36 napisał:
Pytanie jeszcze czy tylko jeden plus zasilający ma być ? są dwie kostki i tylko na jednej jest 12+ .

Jest tylko jedno zasilanie: kabel czerwony na pinie 30 wtyczki pierwszej - zasilanie bezpośrednio z akumulatora, a później "wybudzanie" przez CAN.
Powrót do góry
redbul36

Czytelnik



Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Polska
Posiadane auto: Vito 639
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 28 Lis 2018, 22:03
Temat postu:

Re: ( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


Gerri , możesz powiedzieć który to pin wybudzania i jak go najlepiej sprawdzić czy dochodzi sygnał ? jak bym wykluczył szynę can , to by wskazywało na problem ze sterownikiem ( prawdopodobnie regulator ) lub wsad sie wysypał ( acz kolwiek przy wysypanym wsadzie powinien sie załączyć jak sie nie mylę ) .
Powrót do góry
redbul36

Czytelnik



Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 9
Skąd jesteś (miejscowość / region): Polska
Posiadane auto: Vito 639
Piwa: 0/1
Wysłany: Pią 07 Gru 2018, 19:52
Temat postu:

Re: ( Mercedes Vito ) Nie działa parktronik , brak błędu Vito 639 115 cdi


Rozwiązane , uszkodzony sterownik .
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes Vito ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Mercedes Vito »

Opinie o samochodach Mercedes Vito - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Mercedes Vito ) Porady, problemy techniczne


Mercedes

GLE 350

218 700

2015r.

76 576 km

pomorskie

Mercedes

SL 450

52 000

1975r.

53 000 km

pomorskie

Mercedes

ML 320

12 600

1998r.

318 000 km

mazowieckie

Mercedes

GLK 350

79 900

2013r.

135 000 km

mazowieckie

Mercedes

CL 500

29 900

2002r.

170 000 km

śląskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System