Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa E ) Oceń swoje auto
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MesiuE

Czytelnik



Dołączył: 14 Lip 2019
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bydgoszcz
Posiadane auto: BMW 5
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 14 Lip 2019, 20:59
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


Witam,
mam pytanie w związku z chęcią zakupu nowej "E".
Jaka jest różnica między światłami dynamicznym a statycznymi? Kierunek jest tu i tu ledowy?
Czy potrzebny jest system KEYLESS-GO by klapa zamykala sie poprzez przycisk a nie recznie? Nie chodzi mi o bezdotyk tylko przycisk, w sumie nie wiem jakby miala zamykac sie bezdotykowo klapa?

Ps. Pytam, ponieważ z dostepnych bialych chyba tylko jedna posiada KEYLESS-GO wiec troche slabo w takim aucie zamykac recznie a nie poprzez przycisk..
Powrót do góry
JADAR62

Czytelnik



Dołączył: 09 Kwi 2017
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Szczecin
Posiadane auto: Mercedes W213 e350d T
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 15 Sie 2019, 22:52
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


Co do świateł nie wiem jak działają statyczne bo mam dynamiczne. Aby klapę otwierać bezdotykowo (machnięciem nogi pod zderzakiem) mus być keyless. Normalnie otwiera się przyciskiem w kabinie, na klapie lub z pilota.
_________________
Mercedes W213 e350d T
Powrót do góry
swiru82

Czytelnik



Dołączył: 26 Sie 2019
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): Chęciny
Posiadane auto: w213
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 26 Sie 2019, 09:00
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


Witam , jestem posiadaczem w213 od paru dni. Auto 3letnie sprowadzone. Mam kilka pytań:

1 W historii wymiana oleju jest co ok 25 tys. Co ile wymieniacie olej?

2. Mam wersje avangarde z mniejszym ekranem. Czy jakiś sposób mogę udostepnić internet dla swojego samochodu by mogł sie aktualizowac, aktualizowac mape, bądz korzystac z radia internetowegi itd?
Z tego czytałem to internet z plusa działa słabo. nie wiem też co w ogole moge zrobic przez neta posiadajac taką ubogą* wersje interfejsu bez widescreen. Najbardziej zależy mi na nawigacji i aktualnych utrudnieniach w ruchu.

3. W głownym menu nie widzę żadnej pozycji typu: internet" . Gdzie i jak to ogarnąć?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie..
Powrót do góry
pitpol

Debiutant



Dołączył: 30 Sty 2019
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: W246
Piwa: 0/1
Wysłany: Pią 06 Wrz 2019, 08:49
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


swiru82 napisał:
Witam , jestem posiadaczem w213 od paru dni. Auto 3letnie sprowadzone. Mam kilka pytań:

1 W historii wymiana oleju jest co ok 25 tys. Co ile wymieniacie olej?

2. Mam wersje avangarde z mniejszym ekranem. Czy jakiś sposób mogę udostepnić internet dla swojego samochodu by mogł sie aktualizowac, aktualizowac mape, bądz korzystac z radia internetowegi itd?
Z tego czytałem to internet z plusa działa słabo. nie wiem też co w ogole moge zrobic przez neta posiadajac taką ubogą* wersje interfejsu bez widescreen. Najbardziej zależy mi na nawigacji i aktualnych utrudnieniach w ruchu.

3. W głownym menu nie widzę żadnej pozycji typu: internet" . Gdzie i jak to ogarnąć?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie..


Kolego daj sobie spokój z nawigacją mercedesa aktywuj carplay i android auto i bedziesz miał najlepszą dostepna nawigacje na ekranie.

Pozdr
Powrót do góry
skype status
swiru82

Czytelnik



Dołączył: 26 Sie 2019
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): Chęciny
Posiadane auto: w213
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 06 Wrz 2019, 16:53
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


Wiem że dla niektorych to brzmi niepoważnie. Jak mam aktywować carplay? Rozumiem że wystarczy wgrac aplikacje w telefonie i potem łącze sie przez kabel usb z samochodem i powinno działać. Czy carplay dziala tylko z iphone czy rownież z tel z androidem?
Z góry dziękuję za odp
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pią 06 Wrz 2019, 16:53
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
pitpol

Debiutant



Dołączył: 30 Sty 2019
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: W246
Piwa: 0/1
Wysłany: Pią 06 Wrz 2019, 18:48
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


swiru82 napisał:
Wiem że dla niektorych to brzmi niepoważnie. Jak mam aktywować carplay? Rozumiem że wystarczy wgrac aplikacje w telefonie i potem łącze sie przez kabel usb z samochodem i powinno działać. Czy carplay dziala tylko z iphone czy rownież z tel z androidem?
Z góry dziękuję za odp


Wyślij VIN sprawdzę czy masz carplay i android auto w wyposażeniu, jak nie to trzeba aktywować w radiu. Carplay tylko iphone, żeby android auto dziłąło trzeba zainstalować dodatkowo aplikację w telefonie.

Pozdr
Powrót do góry
skype status
swiru82

Czytelnik



Dołączył: 26 Sie 2019
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): Chęciny
Posiadane auto: w213
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 06 Wrz 2019, 21:31
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


pitpol napisał:
swiru82 napisał:
Wiem że dla niektorych to brzmi niepoważnie. Jak mam aktywować carplay? Rozumiem że wystarczy wgrac aplikacje w telefonie i potem łącze sie przez kabel usb z samochodem i powinno działać. Czy carplay dziala tylko z iphone czy rownież z tel z androidem?
Z góry dziękuję za odp


Wyślij VIN sprawdzę czy masz carplay i android auto w wyposażeniu, jak nie to trzeba aktywować w radiu. Carplay tylko iphone, żeby android auto dziłąło trzeba zainstalować dodatkowo aplikację w telefonie.

Pozdr


Poszła wiadomość na priv
Powrót do góry
almosth

Czytelnik



Dołączył: 10 Wrz 2019
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): WWA
Posiadane auto: W213 e220d
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 10 Wrz 2019, 13:11
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


Cześć,

zakupiłem W213 z Command Online w Niemczech. Mam go podpiętego pod Mercedes Me i wszystkie uslugi działają poza internetem(LiveTraffic jest, chodzi o radio i przeglądarkę). Zarejestrowałem się na stronie plusa internet in the car, zweryfikowałem tożsamość w salonie Plusa, ale nie widzi auta w moim profilu a w samochodzie cały czas ten sam komunikat o potrzebie wykupienia danych (mimo iż mam jeszcze aktywnego triala).

Czy ktoś z was miał taki problem?

Na infolinii zaproponowali mi wycieczkę do Niemiec i tam rejestracji i weryfikacji w Vodafone, ale wierzę, że jest jakieś bardziej logiczne rozwiązanie.
Powrót do góry
pitpol

Debiutant



Dołączył: 30 Sty 2019
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: W246
Piwa: 0/1
Wysłany: Wto 17 Wrz 2019, 22:49
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


almosth napisał:
Cześć,

zakupiłem W213 z Command Online w Niemczech. Mam go podpiętego pod Mercedes Me i wszystkie uslugi działają poza internetem(LiveTraffic jest, chodzi o radio i przeglądarkę). Zarejestrowałem się na stronie plusa internet in the car, zweryfikowałem tożsamość w salonie Plusa, ale nie widzi auta w moim profilu a w samochodzie cały czas ten sam komunikat o potrzebie wykupienia danych (mimo iż mam jeszcze aktywnego triala).

Czy ktoś z was miał taki problem?

Na infolinii zaproponowali mi wycieczkę do Niemiec i tam rejestracji i weryfikacji w Vodafone, ale wierzę, że jest jakieś bardziej logiczne rozwiązanie.



Można to zrobić ale trzeba zmienić kodowania radia i udostępnić połączenie internetowe z telefonu , ale wtedy nie będzie działał live traffic, jak masz carplay w samochodzie lub android auto to używanie nawigacji mercedesa nie ma wtedy sensu jak dziłają google maps, przeglądarka działa tylko na postoju podczas ruchu się wyłącza tak jak filmy, w zależności od rocznika można to wyłączyć i oglądać podczas jazdy.
Powrót do góry
skype status
Mirek z ABC

Czytelnik



Dołączył: 19 Maj 2017
Posty: 8
Skąd jesteś (miejscowość / region): Radom
Posiadane auto: Grand Voyager
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 19 Lis 2019, 16:05
Temat postu:

2 Pytania


Witam,
a ja mam inne pytanie:
1. Gdzie znajdę bagnet od poziomu oleju? Ew. Jak sprawdzic stan za pomocą MENU
2. Jak zresetować stan kilometrów do resetu??
- Dodam że wprowadzałem reset w ustawieniach samochodu, natomiast na kierownicy przyciski poza wyświetleniem stanu kilometrów nie chcą nic zresetować.
Powrót do góry
warumimmer

Czytelnik



Dołączył: 30 Lis 2019
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Mercedes E220d, W213 1950 cm2, 2018
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 30 Lis 2019, 11:23
Temat postu:

Re: 2 Pytania


Mirek z ABC napisał:
Witam,
a ja mam inne pytanie:
1. Gdzie znajdę bagnet od poziomu oleju? Ew. Jak sprawdzic stan za pomocą MENU
2. Jak zresetować stan kilometrów do resetu??
- Dodam że wprowadzałem reset w ustawieniach samochodu, natomiast na kierownicy przyciski poza wyświetleniem stanu kilometrów nie chcą nic zresetować.


pierwszego nie szukałem,
drugi - musisz ustawić na panelu za kierownicą ekran z liczbą kilometrów (pod kreską całość przebiegu, nad tę do resetu) i przytrzymać naciśnięty przycisk środkowy w lewym "skrzydle" kierownicy


pzdr
_________________
Death, if comes, is always sudden
Powrót do góry
warumimmer

Czytelnik



Dołączył: 30 Lis 2019
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Mercedes E220d, W213 1950 cm2, 2018
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 30 Lis 2019, 11:32
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


MesiuE napisał:
Witam,
mam pytanie w związku z chęcią zakupu nowej "E".
Jaka jest różnica między światłami dynamicznym a statycznymi? Kierunek jest tu i tu ledowy?
Czy potrzebny jest system KEYLESS-GO by klapa zamykala sie poprzez przycisk a nie recznie? Nie chodzi mi o bezdotyk tylko przycisk, w sumie nie wiem jakby miala zamykac sie bezdotykowo klapa?

Ps. Pytam, ponieważ z dostepnych bialych chyba tylko jedna posiada KEYLESS-GO wiec troche slabo w takim aucie zamykac recznie a nie poprzez przycisk..


to drugie Kolega wyjaśnił
różnica między dynamicznymi i statycznymi jest taka, że samochód sam włącza długie dopasowując oświetlenie drogi do widoczności - innymi słowy sam decyduje, czy jest już wystarczająco ciemno, by doświetlić Ci drogę czy nie
druga różnica to automatyczne wycinanie z oświetlenia wykrywanych pojazdów

ponieważ jeżdżę na multibeamach muszę powiedzieć, że to fajna rzecz i czuć różnicę vs poprzedniego samochodu (volvo s80 2005)
doświetlanie zakrętów jest bardzo porządne, włączanie długich, szczególnie w lesie spektakularne (widać pojawiające się światło w koronach, jakby ktoś odsłaniał kurtynę)
co na ewentualny minus - jazda w niewielkiej mgle czy w deszczu wymaga przełączenia świateł z trybu auto w tryb jazdy dziennej, bo inaczej nie widać nam tyłu.. widać czujniki nie czują zmniejszenia ilości światła w tej sytuacji
światła dynamiczne można przełączyć w tryb statyczny przez przesunięcie lewej dźwigni przy kierownicy do siebie

pzdr
_________________
Death, if comes, is always sudden
Powrót do góry
warumimmer

Czytelnik



Dołączył: 30 Lis 2019
Posty: 4
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Mercedes E220d, W213 1950 cm2, 2018
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 30 Lis 2019, 11:37
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


pitpol napisał:
swiru82 napisał:
Wiem że dla niektorych to brzmi niepoważnie. Jak mam aktywować carplay? Rozumiem że wystarczy wgrac aplikacje w telefonie i potem łącze sie przez kabel usb z samochodem i powinno działać. Czy carplay dziala tylko z iphone czy rownież z tel z androidem?
Z góry dziękuję za odp


Wyślij VIN sprawdzę czy masz carplay i android auto w wyposażeniu, jak nie to trzeba aktywować w radiu. Carplay tylko iphone, żeby android auto dziłąło trzeba zainstalować dodatkowo aplikację w telefonie.

Pozdr


też jestem tym zainteresowany, bo ogólnie to nawigacja mercedesa i livetraffic pozostawia bardzo wiele do życzenia
nie wiem czy u Was też tak jest, że nie widzi dróg oddanych pół roku wstecz i twierdzi, że jadę wpław przez rzekę.. i tak dobrze, że nie staje dęba

czy ktoś ma jakiś przewodnik, jak uruchomić car playa na androidzie? czy każdy telefon można podpiąć czy tylko niektóre?
_________________
Death, if comes, is always sudden
Powrót do góry
GPS007

Czytelnik



Dołączył: 12 Lis 2019
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Gdańsk
Posiadane auto: Mercedes-benz E-klasa 220D W213
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 03 Gru 2019, 13:05
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa E ) Nowa E klasa W213


Mam problem z moim E220 D opisze pokrótce - samochód z listopada 2016 r (model 2017)
Chciałem korzystać z aplikacji android auto (wyświetlanie np. mapy gogle na wyświetlaczu) niestety mercedes polska po wysłaniu zapytania odpowiedział że w moim aucie brak kodów 12U, 14U i 16U.
Czy ktoś z Was ma informację, czy i jak można rozwiązać ten problem?
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa E ) Oceń swoje auto Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Strona 13 z 13
Ogłoszenia sprzedaży - Mercedes klasa E »

Opinie o samochodach Mercedes klasa E - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Mercedes klasa E ) Oceń swoje auto


Mercedes

E 350

54 900

2009r.

190 000 km

mazowieckie

Mercedes

C 180

11 999

2004r.

175 000 km

łódzkie

Mercedes

GLC 350

153 000

2017r.

38 000 km

lubelskie

Mercedes

SL 450

50 000

1975r.

53 000 km

pomorskie

Mercedes

E 240

14 900

2004r.

239 000 km

mazowieckie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System