Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa S ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
_amg_

Stały Bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 167
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: Mercedes S320 CDI W220 2004r
Piwa: 7/8
Wysłany: Pon 27 Gru 2010, 00:15
Temat postu:

Polskie menu wgrywanie


Witam czy ktoś wie jak wgrać polskie menu do Comanda, z jakiej strony sciągnąć ten program i czy ktoś to juz robil i czy mu działa?
_________________
To mój mercedes benz ...

Bez gwiazdy nie ma jazdy
Powrót do góry
mack.1

Dyskutant



Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 70
Skąd jesteś (miejscowość / region): Starogard Gdański
Posiadane auto: mercedes 320 s klasa 2003r
Piwa: 5/0
Wysłany: Pon 27 Gru 2010, 18:53
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


Witaj jest to możliwe ale na pewno nie samemu i napewni nie da się ściągnąć tego z internetu, są fachowcy którzy ogłaszają się na allegro i robią to od 300zł. Poszukaj na allegro jest ich wiele i w różnych częściach kraju Pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
_amg_

Stały Bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 167
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: Mercedes S320 CDI W220 2004r
Piwa: 7/8
Wysłany: Pon 27 Gru 2010, 22:42
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


tyle to ja też wiem
_________________
To mój mercedes benz ...

Bez gwiazdy nie ma jazdy
Powrót do góry
bobwlo

Dyskutant



Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 53
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kołobrzeg
Posiadane auto: Mercedes w211 2.2cdi 2004, ML270 CDI 2003r
Piwa: 2/2
Wysłany: Wto 28 Gru 2010, 15:10
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


_amg_ napisał:
tyle to ja też wiem


Czyli także powinienes wiedzieć że aby zmienić soft musisz zdobyć aktualizację poszukaj na forum DVHK w dziale motoryzacja wielkość 150mb, wypal obraz, wejdź w menu serwisowe (kombinacja ON+*+#)
zapodaj płytę na niebieskim ekranie pojawi się postęp instalacji na początku zczyta poprawność softu następnie wgra oprogramowanie. Całość trwa ok 40 min. Uważaj aby nie zabrakło pradu.
Poradzisz sobie spokojnie - lecz nie pytaj się więcej bo nikt nie chce pozbywać się zarobku.
Pozdrawiam
Powrót do góry
_amg_

Stały Bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 167
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: Mercedes S320 CDI W220 2004r
Piwa: 7/8
Wysłany: Wto 28 Gru 2010, 18:52
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


tylko jeszcze jedno,po pierwsze nie moge sie zarejestrować na tej stonie a po druge nie dziala mi to menu serwisowe;/
_________________
To mój mercedes benz ...

Bez gwiazdy nie ma jazdy
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Wto 28 Gru 2010, 18:52
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
bobwlo

Dyskutant



Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 53
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kołobrzeg
Posiadane auto: Mercedes w211 2.2cdi 2004, ML270 CDI 2003r
Piwa: 2/2
Wysłany: Sro 29 Gru 2010, 00:26
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


_amg_ napisał:
tylko jeszcze jedno,po pierwsze nie moge sie zarejestrować na tej stonie a po druge nie dziala mi to menu serwisowe;/

naciśnij * potem # a następnie trzymając przyciski włącz radio - to menu służy wyłącznie do update.
Jeżeli chcesz wejść w menu servisowe naciśnij sys następnie 1 oraz 3
te kombinacje są dla comandów 2.0, 2.03, oraz 2,5 dlatego muszą działać
A z zalogowaniem na dvhk Ci nie pomogę, ale spróbuj na PEB tam też swego czasu widziałem
Pozdrawiam
Powrót do góry
_amg_

Stały Bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 167
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: Mercedes S320 CDI W220 2004r
Piwa: 7/8
Wysłany: Sro 29 Gru 2010, 12:44
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


Niestety nie działają mi te kody gdyż wydaje mi sie ze posiadam innego comanda,według mnie jest to comand NTG1(by włożyc płyte lub kasete naciskam przycisk i ekran sam lekko opada w dół i jest tam kieszeń na płyte lub kasete).Może znasz menu serwisowe do mojego comanda?

_________________
To mój mercedes benz ...

Bez gwiazdy nie ma jazdy


Ostatnio zmieniony przez _amg_ dnia Sro 29 Gru 2010, 13:42, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
bobwlo

Dyskutant



Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 53
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kołobrzeg
Posiadane auto: Mercedes w211 2.2cdi 2004, ML270 CDI 2003r
Piwa: 2/2
Wysłany: Sro 29 Gru 2010, 13:27
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


Tak, w tym przypadku nie wejdziesz - ale mogłeś sprecyzować na początku.
W NTG1 menu seriwsowe (jesli nie jest zablokowane - bo w nowszych softach zablokowali tą kombinację) wchodzisz przez kalwisze MUTE, sluchawka rozlaczenie i SERV.
A update jest inne niż podałem do 2.0 i gorzej sie wypala, jest takie jak do 211 i kombinacja za pomocą 1+3+8
Pozdrawiam
Powrót do góry
mack.1

Dyskutant



Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 70
Skąd jesteś (miejscowość / region): Starogard Gdański
Posiadane auto: mercedes 320 s klasa 2003r
Piwa: 5/0
Wysłany: Sro 29 Gru 2010, 22:17
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


Witam u mnie działa ale żeby to włączyć muszę jednocześnie wcisnąć ON * i # ale i tak nic z tego bo nie mam płyty z polszczyzną , że tak powiem.
A poza tym chyba laser szlak trafił bo nie odtważa mi płyt ani nawigacja do której mam płytę z polskim lektorem. Czyszczenie płytą samoczyszczącą nic nie dało. Ma ktoś może jakiś pomysł jak to ugryść z góry dziękuję i pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
_amg_

Stały Bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 167
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: Mercedes S320 CDI W220 2004r
Piwa: 7/8
Wysłany: Czw 30 Gru 2010, 14:46
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


bobwlo napisał:
Tak, w tym przypadku nie wejdziesz - ale mogłeś sprecyzować na początku.
W NTG1 menu seriwsowe (jesli nie jest zablokowane - bo w nowszych softach zablokowali tą kombinację) wchodzisz przez kalwisze MUTE, sluchawka rozlaczenie i SERV.
A update jest inne niż podałem do 2.0 i gorzej sie wypala, jest takie jak do 211 i kombinacja za pomocą 1+3+8
Pozdrawiam


Mute i słuchawka nie działą,widocznie mam zablokowaną tą opcje.
_________________
To mój mercedes benz ...

Bez gwiazdy nie ma jazdy
Powrót do góry
mack.1

Dyskutant



Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 70
Skąd jesteś (miejscowość / region): Starogard Gdański
Posiadane auto: mercedes 320 s klasa 2003r
Piwa: 5/0
Wysłany: Pią 31 Gru 2010, 20:58
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


Witam udało mi się naprawić laser. Jeśli ktoś ma podobny problem z laserem to napiszę jak to zrobić a mianowicie, mymontować radio zdiąć z obudowy górną klapkę , na środku znajduje się blaszka z kułeczkiem dociskowym płyty, są tam 2 śrubki (bardzo małe) odkręcić je i blaszkę z kułeczkiem przesunąć w stronę ekranu i całość wyjdzie i mamy już dostęp do lasera , znajduje się po lewej stronie po skosie , nastęlie wziąć patyczek do uch , zamoczyć w denatiracie lub spirytusie (zależy co kto pije ) żart i przeczyścić raz, polożyć radio na grzejniku na 30 s i powtórzyć jeszcze dwu krotnie, całość skręcić i zamontować w aucie, działa bez zażutów sam sie zdziwiłem. Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość w tym starym roku, znalazłem w necie program do spolszczania menu w Comandzie , jeszcze nie wiem czy działa ale gości pisali że u nich działa co prawda w MLu i E klasie ale myślę ,że uw naszych S klasach też powinno. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i żyszę szczęśliwego Nowego Roku
Powrót do góry
gadu-gadu
_amg_

Stały Bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 167
Skąd jesteś (miejscowość / region): Opole
Posiadane auto: Mercedes S320 CDI W220 2004r
Piwa: 7/8
Wysłany: Sob 01 Sty 2011, 01:47
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


Jśli u ciebie to spolszczenie zadziala,prosze o to bys opisal jak to sie robi.Very Happy
_________________
To mój mercedes benz ...

Bez gwiazdy nie ma jazdy
Powrót do góry
mateusz666x

Czytelnik



Dołączył: 19 Maj 2016
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Podtynie
Posiadane auto: Opel Meriva 1,7 cdti
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 19 Maj 2016, 10:38
Temat postu:

Polskie menu mercedes a180


Witam,
bardzo proszę jeśli ktoś ma polskie menu to niech wrzuci, gdyż szukałem na PEB ina podobnych lecz nic nie znalazłem.
Z góry dzięki za każdą pomoc lub podpowiedź.
Powrót do góry
wasyl306

Czytelnik



Dołączył: 28 Gru 2016
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): tomaszow lubelski
Posiadane auto: w 220 s 320 2001rok
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 28 Gru 2016, 19:38
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa S ) Polskie menu wgrywanie


pomocy czy wie ktos czy majac radio kasety ze schowkiem bez wyswietlacza!!! mozna zmienic na comad 2.5????? z wyswietlaczem?????? dzieki
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa S ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Mercedes klasa S »

Opinie o samochodach Mercedes klasa S - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Mercedes klasa S ) Porady, problemy techniczne


Mercedes

A 160

19 900

2009r.

144 000 km

mazowieckie

Mercedes

B 180

24 900

2011r.

131 000 km

pomorskie

Mercedes

C 220

12 900

2006r.

290 000 km

pomorskie

Mercedes

CLS 320

55 000

2009r.

159 000 km

pomorskie

Mercedes

GLS Klasa

289 000

2018r.

2 774 km

lubelskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System