Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes CLS ) brak mocy



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes CLS ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
familia-soprano

Czytelnik



Dołączył: 19 Gru 2013
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): BELGIA
Posiadane auto: CLS 320 CDI
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 19 Gru 2013, 22:51
Temat postu:

brak mocy


witam jestem posiadaczem cls 320 z 2006 r kupilem go w 2011 z malym przebiegiem mieszkam w belgii samochod nie mial 95 tys przebiegu zaraz po zakupie padl mi jakis sensor i spadla moc objawy byly takie jak brak turba naprawa w serwisie kosztowala okolo 100 eur nie duzo po przejechaniu okolo 7 tys kilometrow padl zawor na chydraulicznym zawieszeniu koszt 700 eur co raz lepiej po przejechaniu nastepnych 10tys padl amor z przodu koszt 1700 eur oczywiscie w serwisie dalem sobie spokuj i kupilem w polsce uzywany za 300 eur i jezdze ; w pazdzierniku tego roku znowu stacil moc pojechalemm do serwisu powiedzialem ze mam ten sam problem co 3 lata temu , panowie podpieli kompa i stwierdzili ze turbo jest do wymiany koszt 2600 eur podziekowalem i pojechalem do polski w polsce oddalem turbo do regeneracji zaplacilem 1300 zl ale problem nie zniknal okazalo sie ze jest problem z nastawnikiem pojechale wiec do chlopaka ktory tym sie zajmuje potrwalo to 15 min i gotowe samochod zaczal normalnie jezdzic wykasowalem bledy i jazda z powrotem do belgii po tygodniu znowu brak mocy znalazlem nastawnik na allegro za 650 zl zamowilem numey itd wszystko sie zgadzalo po tygodniu oczekiwani dotarl do belgii wstawilem go i nic nie dziala odeslalem go z powrotem gosciu sprawdzil powiedzial ze jest dobry ale podal mi drugi po tyg dotarl do belgii wstawiam go i nic !!! ten ktory wstawilem w polsce i dojechalem na nim do belgii tez podalem do sprawdzenia i okazalo sie ze jest dobry !!! ktos podradzil mi zeby egr wymienic i tez nic dalej jezdzi jak mul bez turba moze ktos mi pomoze bo juz mi rece opadaja a moja baba mi juz zyc nie daje ze takie padlo jej kupilem !!!
Powrót do góry
archive_49

Auto Maniak



Dołączył: 01 Lis 2013
Posty: 588

Posiadane auto: mercedes 208 2.2 cdi, 2000,ford mondeo mk1 i mk2,fiat 126p,honda acura integra 1994rok,ford transit od 1998 rok,opel vectre 1998 rok,
Piwa: 24/1
Wysłany: Czw 19 Gru 2013, 23:19
Temat postu:

brak mocy


witaj kolego, w takim razie musisz sprawdzić wężyki podciśnienia do turbiny a także reszta, być może masz nieszczelność w tym układzie i trzeba sprawdzić wakuometrem ciśnienie. Pozdrawiam
Powrót do góry
familia-soprano

Czytelnik



Dołączył: 19 Gru 2013
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): BELGIA
Posiadane auto: CLS 320 CDI
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 20 Gru 2013, 22:41
Temat postu:

Re: brak mocy


familia-soprano napisał:
witam jestem posiadaczem cls 320 z 2006 r kupilem go w 2011 z malym przebiegiem mieszkam w belgii samochod nie mial 95 tys przebiegu zaraz po zakupie padl mi jakis sensor i spadla moc objawy byly takie jak brak turba naprawa w serwisie kosztowala okolo 100 eur nie duzo po przejechaniu okolo 7 tys kilometrow padl zawor na chydraulicznym zawieszeniu koszt 700 eur co raz lepiej po przejechaniu nastepnych 10tys padl amor z przodu koszt 1700 eur oczywiscie w serwisie dalem sobie spokuj i kupilem w polsce uzywany za 300 eur i jezdze ; w pazdzierniku tego roku znowu stacil moc pojechalemm do serwisu powiedzialem ze mam ten sam problem co 3 lata temu , panowie podpieli kompa i stwierdzili ze turbo jest do wymiany koszt 2600 eur podziekowalem i pojechalem do polski w polsce oddalem turbo do regeneracji zaplacilem 1300 zl ale problem nie zniknal okazalo sie ze jest problem z nastawnikiem pojechale wiec do chlopaka ktory tym sie zajmuje potrwalo to 15 min i gotowe samochod zaczal normalnie jezdzic wykasowalem bledy i jazda z powrotem do belgii po tygodniu znowu brak mocy znalazlem nastawnik na allegro za 650 zl zamowilem numey itd wszystko sie zgadzalo po tygodniu oczekiwani dotarl do belgii wstawilem go i nic nie dziala odeslalem go z powrotem gosciu sprawdzil powiedzial ze jest dobry ale podal mi drugi po tyg dotarl do belgii wstawiam go i nic !!! ten ktory wstawilem w polsce i dojechalem na nim do belgii tez podalem do sprawdzenia i okazalo sie ze jest dobry !!! ktos podradzil mi zeby egr wymienic i tez nic dalej jezdzi jak mul bez turba moze ktos mi pomoze bo juz mi rece opadaja a moja baba mi juz zyc nie daje ze takie padlo jej kupilem !!!

witam te turbo ma nastawnik elektroniczny i nie widzialem tam zadnych wezykow podcisnienia
Powrót do góry
archive_49

Auto Maniak



Dołączył: 01 Lis 2013
Posty: 588

Posiadane auto: mercedes 208 2.2 cdi, 2000,ford mondeo mk1 i mk2,fiat 126p,honda acura integra 1994rok,ford transit od 1998 rok,opel vectre 1998 rok,
Piwa: 24/1
Wysłany: Sob 21 Gru 2013, 17:41
Temat postu:

brak mocy


witaj kolego, problem sam rozwiązałeś, wymień nastawnik elektroniczny na nowy nie używka.
Powrót do góry
familia-soprano

Czytelnik



Dołączył: 19 Gru 2013
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): BELGIA
Posiadane auto: CLS 320 CDI
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 21 Gru 2013, 18:39
Temat postu:

Re: brak mocy


Mercel napisał:
witaj kolego, problem sam rozwiązałeś, wymień nastawnik elektroniczny na nowy nie używka.

sam nie wiem jeden i drugi nastawnik na przyzadach dziala bardzo dobrze bez zarzutow a w samochodzie nie !! moze ktos ma namiary na nowy nastawnik do turba ,??
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Sob 21 Gru 2013, 18:39
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
Keram2504
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 5434
Skąd jesteś (miejscowość / region): Mazowsze
Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 194/114
Wysłany: Sob 21 Gru 2013, 19:09
Temat postu:

Re: ( Mercedes CLS ) brak mocy


Kolego, nie cytujemy postów jeśli odnosimy się do ostatniej wypowiedzi.
Ponadto nie piszemy jednego posta pod drugim (zamiast tego używamy opcji edycji posta by dopisać dodatkową treść).
_________________
Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.
Powrót do góry
archive_49

Auto Maniak



Dołączył: 01 Lis 2013
Posty: 588

Posiadane auto: mercedes 208 2.2 cdi, 2000,ford mondeo mk1 i mk2,fiat 126p,honda acura integra 1994rok,ford transit od 1998 rok,opel vectre 1998 rok,
Piwa: 24/1
Wysłany: Sob 21 Gru 2013, 22:36
Temat postu:

brak mocy


witaj kolego, podaj dokładne jakie błędy wyskakują na ŚD, i na jaki przyrząda sprawdzano nastawnik.
Powrót do góry
familia-soprano

Czytelnik



Dołączył: 19 Gru 2013
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): BELGIA
Posiadane auto: CLS 320 CDI
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 22 Gru 2013, 10:26
Temat postu:

brak mocy


nastawnik byl sprawdzany u kolesia w ogrodniczkach pod bialymstokiem oni tam sie tam zajmuja a bledy jakie ostatnio pokazuje autocom to 2530 silnik odciecia portu wlotowego zwarcie do uziemienia 2527 egr zwarcie do uziemienia 0 2526 pozycjoner cisnienia ladowania linia sygnalu zostala przerwana 2514 element grzewczyprzewodu odpowietrzajacego zwarcie do uzieminia
pozdrawiam
Powrót do góry
archive_49

Auto Maniak



Dołączył: 01 Lis 2013
Posty: 588

Posiadane auto: mercedes 208 2.2 cdi, 2000,ford mondeo mk1 i mk2,fiat 126p,honda acura integra 1994rok,ford transit od 1998 rok,opel vectre 1998 rok,
Piwa: 24/1
Wysłany: Nie 22 Gru 2013, 12:43
Temat postu:

brak mocy


witaj kolego, nie bardzo mam zaufanie co do miejscowości Ogrodniczki, ponieważ z tego co podajesz błędy to ogólnie są, znam ten warsztat i na przeróbka robienie auta to ja dziękuję, lepszym sposobem i dokładniejsze analizy jest ŚD , ponieważ pokaże ci paramenty nawet czujników a tak wygląda na to że masz zwarcie gdzieś lub nie łączy, sprawdz na dolocie czujniki to tutaj leży przyczyna. Pozdrawiam Dodam sprawdz również czujnik na sprzęgle on czasami lubi się zacinać.
Powrót do góry
familia-soprano

Czytelnik



Dołączył: 19 Gru 2013
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): BELGIA
Posiadane auto: CLS 320 CDI
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 22 Gru 2013, 13:46
Temat postu:

brak mocy


witam w ogrodniczkach koles mi tylko wstawil ten nastawnik nic wiecej nie robil bylo ok potem pojechalem na GEDYMINA na pietraszach tam chlopaki wykasowali mi bledy oni zajmuja sie mercedesami fajni ludzie polecam ten garaz Wink no i tyle juz w belgii na autocomie u kumpla pokazalo te bledy co opisalem ale kilka dni temu bylem w serwisie i powiedzieli ze to turbo i jakis mechanizm na dolocie taki podobny do zaworu egr nie pamietam nazwy o egr nic nie mowil choc pytalem go dwa razy pokazalem mu wtedy nastawnik ktory kupilem od goscia z wroclawia ze przy turbie to tylko to sie psuje a on na to ze trzeba to odblokowac jakims kodem powiedzial mi ze jak serwis wstawia nowe turbo robia balans turba i dopisuja to uzadzenie , mysle ze problem moze jeszcze byc z przeplywomierzem ???
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes CLS ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Mercedes CLS »

Opinie o samochodach Mercedes CLS - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Mercedes CLS ) Porady, problemy techniczne


MercedesGLC 220

143 000

2018r.

42 000 km

mazowieckie

MercedesS 420

40 300

2007r.

374 000 km

lubelskie

MercedesC 180

25 900

2005r.

142 000 km

śląskie

MercedesML 320

48 900

2008r.

251 000 km

zachodniopomorskie

MercedesA 150

27 900

2010r.

142 000 km

śląskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2022 Created by idealneT and OM System