Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes ) NTG1 i zanik napięcia



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes ) Car audio, nawigacja, alarmy, komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafals_1982

Czytelnik



Dołączył: 02 Gru 2018
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: MB W211 2,7CDI 2003
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 02 Gru 2018, 22:14
Temat postu:

NTG1 i zanik napięcia


Witajcie,
Jako, że jestem świeżym użytkownikiem W211 mam pewien dylemat. Osoba sprzedająca mi auto nie znała kodu odblokowującego do radia.
I teraz gwóźdź programu z radiem Comand NTG1 dzieją się czasami cuda i chciałbym je zrestartować odłączyć od zasilania, zakładam, że pewnie był tam jakiś kod ustawiony skąd, lub w jaki sposób mogę go uzyskać ?
Pozdrawiam,
Rafał
Powrót do góry
Emiś

Junior admin


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7161
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolny Śląsk.(ok.Lubina|)
Posiadane auto: Citroen C5 Kombi 2.0 16v LPG,Fiat Stilo 1.6,16 LPG 2004 r
Piwa: 191/66
Wysłany: Nie 02 Gru 2018, 22:22
Temat postu:

Re: ( Mercedes ) NTG1 i zanik napięcia


Niestety tu kodu do radia nie uzyskasz.
Patrz-Regulamin.
_________________
"Ile Razy znajdę klucz do szczęścia to Zawsze ktoś Wymieni Zamek..."
Mylić się, ludzka rzecz.
nieznajomość regulaminu nie zwalnia od jego przestrzegania.
Powrót do góry
rafals_1982

Czytelnik



Dołączył: 02 Gru 2018
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: MB W211 2,7CDI 2003
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 02 Gru 2018, 22:24
Temat postu:

Re: ( Mercedes ) NTG1 i zanik napięcia


Absolutnie nie chodzi mi o to aby ktoś mi go podawał tutaj, bo byłby to pewnie raj dla złodziei ... po prostu nie wiem gdzie tego szukać czy serwis MB jest w stanie podać mi owy kod gdy zjawię się u nich samochodem i z dowodem rejestracyjnym, czy gdzie lub jak mogę takowy uzyskać
Powrót do góry
Emiś

Junior admin


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7161
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolny Śląsk.(ok.Lubina|)
Posiadane auto: Citroen C5 Kombi 2.0 16v LPG,Fiat Stilo 1.6,16 LPG 2004 r
Piwa: 191/66
Wysłany: Nie 02 Gru 2018, 22:32
Temat postu:

Re: ( Mercedes ) NTG1 i zanik napięcia


W takiej sytuacji tak,jak najbardziej,ale jeszcze warunek,czy nikt wcześniej nie kombinował z wymianą radia.
Jak było wymieniane to będzie ciężko.
_________________
"Ile Razy znajdę klucz do szczęścia to Zawsze ktoś Wymieni Zamek..."
Mylić się, ludzka rzecz.
nieznajomość regulaminu nie zwalnia od jego przestrzegania.
Powrót do góry
rafals_1982

Czytelnik



Dołączył: 02 Gru 2018
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: MB W211 2,7CDI 2003
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 02 Gru 2018, 22:40
Temat postu:

Re: ( Mercedes ) NTG1 i zanik napięcia


Czyli w sumie ryzyk fizyk później, albo zaskoczy kod który dostanę w serwisie albo wymiana radia ?
Muszę naprawić w nim podajnik płyt, bo nie chce ich wciagać co za tym idzie nie mam jak zaktualizować radia i swoją drogą nie mam nawigacji tylko ciągle komunikat navigation activated please wait...
Sprawdziłem już napęd w bagażniku wyczyściłem laser i wydaje się działać dobrze, światłowód również sprawny, więc jak gdzieś wyczytałem możliwe, że jednostka centralna ma zbyt stare oprogramowanie, a żeby je zaktualizować musi być sprawny napęd w niej bo ze zmieniarki nie chce aktualizować...
Zdaję sobie sprawę, że pewnie tej nawigacji nie użyję... no ale taki dziwak ze mnie że jak coś ma działać to ma po prostu działać Smile
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Nie 02 Gru 2018, 22:40
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
Emiś

Junior admin


Dołączył: 18 Lut 2010
Posty: 7161
Skąd jesteś (miejscowość / region): Dolny Śląsk.(ok.Lubina|)
Posiadane auto: Citroen C5 Kombi 2.0 16v LPG,Fiat Stilo 1.6,16 LPG 2004 r
Piwa: 191/66
Wysłany: Nie 02 Gru 2018, 22:47
Temat postu:

Re: ( Mercedes ) NTG1 i zanik napięcia


Nie dziwak z Ciebie tylko tak powinno być.Jeżeli coś jest ma swoje działanie,więc ma to działać.Mam to samo.
Poszukaj na forum bo tematów o Command troszkę było.
Być może na tabliczce znamionowej radia będzie kod.
_________________
"Ile Razy znajdę klucz do szczęścia to Zawsze ktoś Wymieni Zamek..."
Mylić się, ludzka rzecz.
nieznajomość regulaminu nie zwalnia od jego przestrzegania.
Powrót do góry
rafals_1982

Czytelnik



Dołączył: 02 Gru 2018
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość / region): Bielsko-Biała
Posiadane auto: MB W211 2,7CDI 2003
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 02 Gru 2018, 22:57
Temat postu:

Re: ( Mercedes ) NTG1 i zanik napięcia


dzięki za wskazówkę, jutro będę wertował Smile
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes ) Car audio, nawigacja, alarmy, komputery Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1





 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Mercedes ) Car audio, nawigacja, alarmy, komputery

15) radio »

Mercedes

klasa SL

49 500

1995r.

260 000 km

pomorskie

Mercedes

klasa S

260 000

2014r.

75 000 km

wielkopolskie

Mercedes

klasa A

20 999

2009r.

144 000 km

wielkopolskie

Mercedes

klasa ML

15 900

1998r.

318 000 km

mazowieckie

Mercedes

klasa C

12 900

2004r.

233 000 km

pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2018 Created by idealneT and OM System