Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Nie odpala
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gtd350

Czytelnik



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 8


Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 03 Sty 2009, 18:52
Temat postu:

Brak zapłonu


Mam problem z zapłonem.1.4 benzyna r2002 .po nocnym postoju ładnie zapala (nowy akumulator) jadę nim krótki odcinek około 1km.Staje chcę znowu odpalić i cisza na rozruszniku.Wszystko się świeci słychać przekaźniki a tu cisza.Trwa to około 5 minut A potem znowu ładnie odpala.Często po zimnych i wilgotnych nocach.
Powrót do góry
1madmax

Debiutant



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 19
Skąd jesteś (miejscowość / region): częstochowa

Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 04 Sty 2009, 01:13
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


cze.wymień przekażnik od pompy paliwa moze pomoże jest przy bezpiecznikach :roll:
Powrót do góry
gtd350

Czytelnik



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 8


Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 04 Sty 2009, 14:28
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


Dziękuje za szybką odpowiedz. Mam prośbę jak znasz symbol to czy mógłbyś mi napisać.Z góry dziękuje
Powrót do góry
gtd350

Czytelnik



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 8


Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 17 Sty 2009, 19:48
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


Pomocy.To nie przekaźnik pompy.Po wymianie objawy powtórzyły się.Rano odpaliłem przejechałem około 100m zgasiłem a potem cisza,odpalił dopiero po 2 godz.A może to szczotki,przejechane mam tylko 66 tys.Doradźcie!
Powrót do góry
Zolwik_no.1

Debiutant



Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 37
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Mercedes A140,2001
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 22 Sty 2009, 21:37
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


Sprawdź ile masz paliwa! W benzyniakach, rzadko, ale się zdarza, że przy małej ilości paliwa woda skrapla się przez co dostaje sie do obiegu i samochód gaśnie. Auto sie dławi czy się po prostu rozłącza? Idea
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Czw 22 Sty 2009, 21:37
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
gtd350

Czytelnik



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 8


Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 24 Sty 2009, 17:34
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


Dziękuje za podpowiedz ale wykluczam to.Dalej czekam na pomoc
Powrót do góry
Zolwik_no.1

Debiutant



Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 37
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław
Posiadane auto: Mercedes A140,2001
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 27 Sty 2009, 10:12
Temat postu:

Cześć!


Cześć! Jakaś kontrolka się przy tym świeci? Spróbuj może przeczyścić Przepływomierz pow.masowy. Jeżeli będzie wszystko oki to przyczyna wiadoma, natomiast jak przez jakiś czas po wyczyszczeniu będzie w porządku wszystko a za parę dni problem wróci to proponuję sprawdzić pompę paliwową. Daj znać co i jak wyszło. Shocked
Powrót do góry
gtd350

Czytelnik



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 8


Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 28 Lut 2009, 14:46
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


wszystko sprawdziłem.Co do kontrolek to zapalają się normalnie.Dziś po nocy przestawiłem go o 30m.pochodził około 3min i wyłączyłem go.Potem znowu cisza.ruszałem kluczykiem parę razy próbowałem zapalić i cisza.Po 10min wróciłem i zapalił od razu .zauważyłem że gdy się rozgrzeje i po dłuższej jeździe te dolegliwości ustępują.wtedy zapala raz za razem.Czekam podpowiedzi dziękuje z góry.pozdro
Powrót do góry
Samur_aj

Stały Bywalec



Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 143
Skąd jesteś (miejscowość / region): Gdańsk

Piwa: 4/0
Wysłany: Sob 28 Lut 2009, 16:12
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


Rozrusznik kręci ?? piszesz że cisza tak więc wygląda na przekażnik rozrusznika, bendix, albo szczotki rozrusznika. Jeśli nie kręci to nie szukaj problemu w układzie paliwowym, ani w wysokim napięciu Exclamation
Powrót do góry
gtd350

Czytelnik



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 8


Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 06 Mar 2009, 16:17
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


rozrusznik wtedy nie kręci.zamieniłem przekaźnik pompy ale to nic nie dało.Jeżeli możesz to mnie oświeć gdzie jest przekaźnik rozrusznika.Z góry dziekuje
Powrót do góry
altera

Stały Bywalec



Dołączył: 23 Lip 2008
Posty: 132

Posiadane auto: Palio 1.2 16V
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 08 Mar 2009, 20:53
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


Skoro rozrusznik nie kręci, to chyba prosta, choć ogólna diagnoza: 1. uszkodzony rozrusznik lub uszkodzenie na drodze stacyjka - rozrusznik; aku - rozrusznik. Trzeba sprawdzić, czy po włączeniu zapłonu na rozruszniku pojawia się napięcie ( na stykach elektromagnesu).
Inne rzeczy na razie odpuść, bo się pogubisz.
_________________
...
Powrót do góry
gtd350

Czytelnik



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 8


Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 17 Mar 2009, 20:32
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


dziś odpaliłem go po zimnej i wilgotnej nocy.Pochodził około 5minut, wyłączyłem i potem rozrusznik już nie kręcił.Zaczełem nabierać pewności że ma to związek z wilgocią i elektroniką przed lub w samej stacyjce.Ponieważ po nagrzaniu silnika odpala raz za razem.Poradzcie
Powrót do góry
jaro2315

Czytelnik



Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 4

Posiadane auto: Mercedes A 160 Avangarda
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 26 Kwi 2009, 07:13
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


Witam . Kolego ja miałem taki sam przypadek w mesiu A160, problem jest z komputerem silnika MSM, kabel ze stacyjki idzie do komputera a z komputera na rozrusznik, wyjścia są dwa, albo naprawić komputer albo zamontować dodatkowy przekaźnik i ominąć komputer , ja wybrałem to drugie i działa bez problemu, Naprawa komputera to koszt około 1000-1500zł
Tu masz firmę co naprawia komputery , dzwoniłem i się dowiadywałem , komputer da się naprawić http://www.elektronika.com.pl/index.htm. Pozdrawiam.
Powrót do góry
gtd350

Czytelnik



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 8


Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 29 Maj 2009, 18:46
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Brak zapłonu


błąd zapłonu zlokalizowałem.jest on w alarmie.Teraz mam kolejny problem .pocenie się półosi wychodzących ze skrzyni biegów.Czy da się z tym jeździć .czy należy natychmiast wymienić uszczelniacze oraz czy jest to droga naprawa.Proszę o pomoc.z góry dziękuje.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Nie odpala Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1





 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Nie odpala


MercedesE 280

17 900

2006r.

263 000 km

kujawsko-pomorskie

MercedesAMG GT

358 000

2017r.

45 950 km

pomorskie

MercedesE 320

17 900

2006r.

366 000 km

mazowieckie

MercedesS 350

249 000

2014r.

55 000 km

pomorskie

MercedesGLA 180

120 000

2017r.

39 000 km

pomorskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2020 Created by idealneT and OM System