Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Nie odpala
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
YOGI54

Czytelnik



Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 2

Posiadane auto: A 160
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 24 Maj 2009, 17:05
Temat postu:

silnik pali tylko kilka sekund


Witam mile wszystkich! posiadam A 160 98 rok. problem tkwi w odpalaniu autka, otóż zapala prawie za każdym raze na jakieś 3 sekundy po czym gaśnie, próbę tę powtarzam kilkakrotnie i zakażdym razem robi to samo. Nadmienię iż do tego używałem wszystkie 3 kluczyki i na każdym zachowuje sie tak samo. proszę naszych mądrych kolegów o pomoc w tej sprawie. pozdrowienia Very Happy
Powrót do góry
meg22waw

Debiutant



Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 32
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Mercedes A 170 CDI, 2000 r
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 12:19
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Witam. Mam taki sam problem z tym że z A klasą 1.7 cdi 2000r. Na zimnym silniku zapala na kilka sekund po czym gaśnie znów zapalam znów gaśnie i dzieje sie tak aż sie nie rozgrzeje, a do tego puszcza czarną chmure dymu przy zimnym silniku, potem juz nie kopci... Crying or Very sad Nie mam pijęcia co to może być...czy to cos poważnego??HELP!!! Sad
Powrót do góry
gadu-gadu
Michał89

Czytelnik



Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): łódź
Posiadane auto: Mercedes Vaneo 1.7 CDI
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 09 Cze 2010, 21:42
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


WItam.
Mam taki sam problem samochód odpala, chodzi 2 sekundy i gaśnie.POmocy
Powrót do góry
meg22waw

Debiutant



Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 32
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Mercedes A 170 CDI, 2000 r
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 10 Cze 2010, 07:01
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Ponawiam pytanie. Czy ktos nie wie co to może być? Czego to są objawy? Help! Exclamation
_________________
...bo to jednak fajne autko jest Smile
Powrót do góry
gadu-gadu
Kozak_K

Auto Maniak



Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 1019

Posiadane auto: www.kozak-k.net84.net
Piwa: 102/0
Wysłany: Czw 10 Cze 2010, 10:24
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Stawiam na regulator ciśnienia paliwa na listwie common rail. Podłączenie do komputera powinno ułatwić diagnozę.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Czw 10 Cze 2010, 10:24
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
meg22waw

Debiutant



Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 32
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Mercedes A 170 CDI, 2000 r
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 24 Cze 2010, 08:07
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Czy ktoś może już to naprawił? Wie co było tego przyczyną Question
_________________
...bo to jednak fajne autko jest Smile
Powrót do góry
gadu-gadu
Michał89

Czytelnik



Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): łódź
Posiadane auto: Mercedes Vaneo 1.7 CDI
Piwa: 0/1
Wysłany: Wto 29 Cze 2010, 20:48
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Witam.
Jak do tej pory nic nie udało mi się naprawić. Samochód kiedy chce to odpala i jedzie.Jeżeli nie chce to odpala na 3 sekundy i gaśnie. Jeżeli ktoś poradził sobie z takim problemem proszę o pomoc.
Powrót do góry
meg22waw

Debiutant



Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 32
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Mercedes A 170 CDI, 2000 r
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 10:34
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Byłam z tą usterką u mechanika i powiedział, że może to być czujnik ciśnienienia paliwa na listwie( ja osobiscie nie mam zielonego pojecia co to jest) Czy komuś też ktoś zdjagnozowała takie coś? Czy to rzeczywiście może być to?
_________________
...bo to jednak fajne autko jest Smile
Powrót do góry
gadu-gadu
meg22waw

Debiutant



Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 32
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Mercedes A 170 CDI, 2000 r
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 10:35
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Aha !!! czy regulator o którym pisze sie powyżej to właśnie ten czujnik czy to dwie inne rzeczy???
_________________
...bo to jednak fajne autko jest Smile
Powrót do góry
gadu-gadu
meg22waw

Debiutant



Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 32
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Mercedes A 170 CDI, 2000 r
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 10:43
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Napisze jeszcze może jaki są inny usterki w moim mercu byc może związane z tym gaśnieciem na zimnym silniku. A mianowicie: falujace obrotygdy stoję na światłach i dośc długo kręci zanim wogóle zapali...Jak coś wiecie to piszcie...
_________________
...bo to jednak fajne autko jest Smile
Powrót do góry
gadu-gadu
meg22waw

Debiutant



Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 32
Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Mercedes A 170 CDI, 2000 r
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 12 Lis 2010, 15:33
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


A więc tak... Został wyjęty i przeczyszczony przepływomierz i jak narazie pali dobrze. Może to to było przyczyną. Nawet przestał puszczać kopcia ogromnego przy odpalaniu.
_________________
...bo to jednak fajne autko jest Smile
Powrót do góry
gadu-gadu
wingerman

Debiutant



Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 26
Skąd jesteś (miejscowość / region): W-wa
Posiadane auto: A-Klasa 1,7CDI 88r. / Ford Probe 3.0L V6 Automat/Digital
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 14 Lut 2011, 06:58
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Podepnę się tutaj by nie zakładać nowego wątku.

Dziś rano po raz pierwszy samochód zapalił jak zwykle... niestety ale po 3 sekundach zgasł i później już nie odpalił. Kręcił i kręcił ale nawet bez najmniejszej ochoty czy choćby przejawu na odpalenie Sad

Teraz przyszedł czas na poszukiwanie przyczyny.
Może ma ktoś jakieś foki tego czujnika na listwie czy inne pomocne informacje?

Czy ktoś poza przepływomierzem usuwał tę usterkę w inny sposób?
_________________
Rowy dla rowerzystów Smile
Powrót do góry
gadu-gadu
holloww
Moderator

Auto Maniak



Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 4860
Skąd jesteś (miejscowość / region): Sosnowiec - śląsk
Posiadane auto: Porsche 944 S2
Piwa: 139/6
Wysłany: Pon 14 Lut 2011, 09:22
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) silnik pali tylko kilka sekund


Witam, no właśnie usterek może być dużo, regulator ciśnienia, któryś wtrysk, czujnik położenia wału lub wałka rozrządu, brak paliwa, pompka niskiego ciśnienia. Jak się sprawdzi te rzeczy to powinno się znaleźć przyczynę.
_________________
\'zpa\' Naprawimy każdego MERCEDESA www.mercserwis.pl - Sosnowiec
Powrót do góry
a-klasa-1.7cdi

Czytelnik



Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 5
Skąd jesteś (miejscowość / region): Malbork
Posiadane auto: a-klasa 1.7 cdi 95km / 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 28 Gru 2012, 23:07
Temat postu:

a-klasa problem z zapalaniem


Witam wszystkich, czy ktoś wymieniał już owy czujnik ciśnienia ?
mam ten sam problem z odpalaniem, tydzień jest dobrze potem kilka razy nie zapala przez pół dnia, nie ma znaczenia czy ciepły, zimny, czy pogoda taka czy inna, mam wrażenie że za bardzo kopci
Powrót do góry
gadu-gadu
andriu50

Debiutant



Dołączył: 31 Sie 2011
Posty: 28
Skąd jesteś (miejscowość / region): Żory
Posiadane auto: Peugeot 407 1.8 Citroen C5 2.0 Mercedes W 169
Piwa: 0/3
Wysłany: Sob 15 Lut 2014, 12:16
Temat postu:

Nie odpala


Witam wszystkich,jestem posiadaczem W 169 CDI 180 i do pewnego czasu mam problemy z jego zapalaniem po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapalają się wszystkie kontrolki po zgaszeniu kontrolki swiecy żarowej próbuje zapalić a tu cisza nic kontrolki dalej świecą i tak kilkakrotnie aż z którymś razem zapala jest bardzo wkurzające może ktoś mi coś podpowie pozdrawiam serdecznie.
Powrót do góry
skype status
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Nie odpala Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2





 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Nie odpala






Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2020 Created by idealneT and OM System