Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Silniki benzynowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
glodny

Debiutant



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 17
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielka brytania
Posiadane auto: mb A_klasa w168 1.6 manual 1999 r
Piwa: 2/0
Wysłany: Czw 25 Cze 2009, 20:12
Temat postu:

przeplywomierz wymiana


witam wszystkich mam pytanie o przeplywke do mojego mb (w168) autko nie wchodzi na obrot gasnie szarpie dlawi sie bylem w serwisie lecz kwota którą mi powiedziano przerosla mnie
sama przeplyka nie była taka droga ale mówili cos o programowaniu computera co mialo by mnie kosztować prawie 900 fontów chciał bym sie dowiedziec czegos na temat tych sterowników i programowania a możne jest jakas inna mozliwosc (tansza) jesli ktos mial podobny problem lub wie co nieco na ten temat ktos kto zna miejsce gdzie sa w stanie zrobić takie czary za mniejsze pieniądze niż w aso to proszę o info
dziekuje
_________________
pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
michal31

Debiutant



Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 47


Piwa: 3/0
Wysłany: Czw 25 Cze 2009, 20:45
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


Witam,
Poszukaj na allegro człowieka o nicku "elektrogsm". Zajmuje się regeneracją takich rzeczy. Po tym co oferuje, wydaje mi się, że siedzi mocno w temacie, więc powinien Ci pomóc.

Pozdrawiam
Michał
Powrót do góry
lukaszm

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 352
Skąd jesteś (miejscowość / region): Śląskie / Łódzkie
Posiadane auto: Było MB A140 Classic (W168) '99 jest Mazda 3 BK MZR 1.6 '05
Piwa: 4/2
Wysłany: Czw 25 Cze 2009, 22:37
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


Pozwole się wypowiedzieć w tej sprawie bo miałem niestety przykry problem z przepływką i korzystałem z usług tego Pana o który wspomniał kolega michal31. Ogólnie może i się zna ale w moim przypadku żle ustawił tak że auto paliło jeszcze więcej niż przed naprawą i musiałem odesłać żeby to poprawił i sprawdził dokładnie niestety koszty przesyłki na mój koszt, ale co poradzić nie znalazłem nikogo więcej kto by się tym zajmował, facet wie że jest może jedną osobą z nielicznych i dlatego cwaniakuje, a jeśli chodzi o auto to na razie jeździ:)
Powrót do góry
sylwester217

Auto Maniak



Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 1433
Skąd jesteś (miejscowość / region): Cork, Sosnowiec, Przedbórz
Posiadane auto: W203 C180 ,W211E200 ,W210 E240,W168 A140,W212 E250, VITO 639,
Piwa: 52/0
Wysłany: Czw 25 Cze 2009, 22:39
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


Witam tyle kasy kosztuje sterownik wraz z programowaniem sam sterownik kosztuje około 1300 euro a programowanie około 100-200 euro i dlatego taka kasa ja w irlandii mam znajomego który mi je wymienia tylko najlepiej jakby było autko na miejscu żeby po wymianie wszystko poustawiać i pokasować błędy ale poszukaj w anglii bo dużo mam klientów którym naprawiam autka i widze że mają naprawiane i to opdobno kosztuje około 150euro tylko bardzo często podają i wymieniamy na nowe przepływki. Pozdrawiam
Powrót do góry
tgolisz

Stały Bywalec



Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 148
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: HYUNDAI I30, Seicento, MB w168
Piwa: 3/2
Wysłany: Pią 26 Cze 2009, 09:21
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


Panowie mówicie o jakiś kosmicznych kwotach za te przepływomierze i ich wymianę. Ja w zeszłym roku wymieniałem przepływomierz (oryginał) plus jakiś zaworek sterujący turbiną i zapłaciłem 1200zł. Robili mi to w Toruniu:
FHU. Serwis części do Mercedesa. Rewer J.
Tel. 0566529007
87-100 Toruń, Szosa Chełmińska 178
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
Reklama








Wysłany: Pią 26 Cze 2009, 09:21
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
lukaszm

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 352
Skąd jesteś (miejscowość / region): Śląskie / Łódzkie
Posiadane auto: Było MB A140 Classic (W168) '99 jest Mazda 3 BK MZR 1.6 '05
Piwa: 4/2
Wysłany: Pią 26 Cze 2009, 16:24
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


kolego a z którego roku masz autko?
Powrót do góry
tgolisz

Stały Bywalec



Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 148
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: HYUNDAI I30, Seicento, MB w168
Piwa: 3/2
Wysłany: Pią 26 Cze 2009, 16:26
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


Mój MB jest z 1999
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
lukaszm

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 352
Skąd jesteś (miejscowość / region): Śląskie / Łódzkie
Posiadane auto: Było MB A140 Classic (W168) '99 jest Mazda 3 BK MZR 1.6 '05
Piwa: 4/2
Wysłany: Pią 26 Cze 2009, 16:35
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


a masz taki silnik jak na fotce:
http://www.allegro.pl/item661033226_mercedes_a_klasa_160_cdi_i_rej_2000r_klima.html
Powrót do góry
tgolisz

Stały Bywalec



Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 148
Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznań
Posiadane auto: HYUNDAI I30, Seicento, MB w168
Piwa: 3/2
Wysłany: Pią 26 Cze 2009, 17:26
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


Tak z zewnątrz wygląda identycznie. Ten Twój to jest 160CDI czyli ma trochę mniejszą moc silnika a mój to jest 170CDI. Pewnie są jakieś różnice w układzie zasilania bo pojemność maja taką samą.
Powrót do góry
gadu-gadu skype status
lukaszm

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 352
Skąd jesteś (miejscowość / region): Śląskie / Łódzkie
Posiadane auto: Było MB A140 Classic (W168) '99 jest Mazda 3 BK MZR 1.6 '05
Piwa: 4/2
Wysłany: Pią 26 Cze 2009, 22:06
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


ja mam akurat 1,4 a to był przykładowy silnik, mój silnik wygląda zupełnie inaczej mam filtr powietrza u góry i obok komputer silnika z przepływką
Powrót do góry
glodny

Debiutant



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 17
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielka brytania
Posiadane auto: mb A_klasa w168 1.6 manual 1999 r
Piwa: 2/0
Wysłany: Sob 27 Cze 2009, 00:08
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


JESTEM
_________________
pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
glodny

Debiutant



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 17
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielka brytania
Posiadane auto: mb A_klasa w168 1.6 manual 1999 r
Piwa: 2/0
Wysłany: Sob 27 Cze 2009, 00:15
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


WITAM I DZIEKI ZE SIE KTOS ODEZWAL JA TEZ MAM TAKI SILNIK Z FILTREM POWIETRZA Z GORY I PRZEPLYWKA Z KOMPUTEREM Z BOKU I NARAZIE STOJI Sad MYSLE CO DALEJ I NIEWIEM CZY JEZELI WYMIENIE CALE TO USTROJSTWO KOMPUTER Z PRZEPLYWKA CZY PO ZALOZENIU TEGO BEDZIE MI TO HULAŁO BLEDY SAM SOBIE POKASUJE ALE Z JAKIMS PROGRAMOWANIEM TO RACZEJ BRAK SPRZETU I WIEDZY A DO TORUNIA ZADZWONIE I SIE DOWIEM CO I JAK
_________________
pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
glodny

Debiutant



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 17
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielka brytania
Posiadane auto: mb A_klasa w168 1.6 manual 1999 r
Piwa: 2/0
Wysłany: Sob 27 Cze 2009, 00:23
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


CO DO TEGO ELEKTROGSM-A POSZUKAM I POPYTAM
TEZ JEGO
_________________
pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
glodny

Debiutant



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 17
Skąd jesteś (miejscowość / region): wielka brytania
Posiadane auto: mb A_klasa w168 1.6 manual 1999 r
Piwa: 2/0
Wysłany: Sob 27 Cze 2009, 00:40
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


MOZE MI KTOS POWIEDZIE O CO TU CHODZI BO SIE POGUBILEM PRZEPLYWKA I STEROWNIK ( (WMOIM MNIEMANIU )TO:
CZARNA PUCHA(PRZEPLYWKA) POLACZONA Z Z CZARNA SKRZYNKA (COMPUTER ,STEROWNIK)

A MOZE STEROWNIK
TRZEBA ZAINSTALOWAC W KOMPUTERZE A POTEM ZAPROGRAMOWAC

CZY JEZELI ZALOZE TO CZARNA PUCHE KTORA JEST ZINTEGROWANA Z TA CZARNA SKRZYNKA Z KABLAMI TO CZY MUSZE JESZCZE PROGRAMOWAC TA CZARNA SKRZYNKE Z KABLAMI CZY JUZ BEDZIE GWIZDALO Arrow Question Exclamation
_________________
pozdrawiam
Powrót do góry
gadu-gadu
lukaszm

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 352
Skąd jesteś (miejscowość / region): Śląskie / Łódzkie
Posiadane auto: Było MB A140 Classic (W168) '99 jest Mazda 3 BK MZR 1.6 '05
Piwa: 4/2
Wysłany: Sob 27 Cze 2009, 08:55
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) przeplywomierz wymiana


kolego problem w tym że ta czarna puszka to jest ten układ schowany pod tym kwadratem a w tej rurce na zagięciu co wychodzi od filtra powietrza jest przepływomierz, jeśli chodzi o oprogramowanie to oni robią kopie i wgrywają jeszcze raz jeśli w ogóle coś takiego robią skoro koleś wymienia coś w tej rurce. Ważne jest tylko że jeśli kupiłbyś używany sterownik to trzeba z tego twojego skopiować coś odpowiedzialnego za imobilaiser do tego który założysz żeby móc odpalić twoje auto
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Silniki benzynowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5





 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Silniki benzynowe


Mercedes

CLA 250

79 990

2015r.

72 225 km

pomorskie

Mercedes

C 180

18 900

2005r.

119 000 km

małopolskie

Mercedes

GLA 180

64 900

2018r.

29 000 km

mazowieckie

Mercedes

Vito

92 900

2017r.

41 000 km

mazowieckie

Mercedes

C 200

54 471

2015r.

168 000 km

wielkopolskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2020 Created by idealneT and OM System