Witam. Chciałbym dodać nowy temat, aby pomóc wam koledzy.
Bardzo dużo osób ma radio Mercedesa Audio 5, w którym możemy odsłuchiwać tylko płyty CD bez możliwości MP3. Rozwiązaniem, które już sam zamontowałem jest podłączenie w to radio audio 5 z tyłu we wtyk od zmieniarki CD, wtyczki "Mini ISO" z przejściówką na AUX Jack 3,5, czyli taki standardowy do komórki czy odtwarzacza MP3.
Wtyk Mini ISO ma być "niebieski"
Są przejściówki bezpośrednio z mini ISO na JACK 3,5mm tylko od razu zaznaczam, że nie mam takiej i nie testowałem jakości nadawania (mono czy stereo).
Ja mam wtyczkę "mini ISO" niebieską i przejście na 2x RCA, a potem z 2x RCA na mini JACK 3,5mm. Niby dwa kabelki i większy koszt, ale jakość perfekcyjna bo są dwa kanały lewy i prawy czyli STEREO!!
Koszt 2 kabelków około 30zł zależy od miasta, ale na allegro można kupić taniej.
Koszt kabelka bezpośrednio na mini JACK 3,5mm to koszt około 15-20zł (lecz nie wiem jaka będzie jakość).
Przestawienie RADIA MB Audio 5 NA AUX:
1. Na wyłączonym zapłonie, włączamy radio przyciskiem.
2. Wciskamy db-pierwszy przycisk (nutki) i jednocześnie wciskając przycisk 4.
3. Radio przejdzie w tryb konfiguracji.
4. Przewiń w Menu ustawień, aż do EXT OFF.
5. Zmieniamy regulacją głośności na EXT AUX.
6. Z Menu wybieramy END koniec i wyłączamy radio.
7. Ustawienia Zmienione.
Aby teraz wybrać tryb AUX należy wcisnąc 2x przycisk CD, natomiast późniejsze wciśniecie CD bez problemu przechodzi do trybu płyt CD w radiu.
Podłączamy telefon lub MP3 MP4 i cieszymy się większą bazą utworów w naszych B-klasach ) Poprzez telefon, możemy też rozmawiać z kimś jako zestaw głośnomówiący.
Proszę Admina o podpięcie postu jako poradnik, będzie lepiej go znaleźć innym ) _________________ A-klasa W169 A170 2004r. przebieg 188tys. km
Re: ( Mercedes ) Radio MB AUDIO 5 i odtwarzanie MP3
Oczywiście przyklejam i w podzięce browarek. _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.
Woow
Mega! Dziękuję za ten poradnik, zamontuje to w moich dwóch gwiazdach!
Jeszcze tylko niech ktoś z adminów zepnie pośladki i zrobi wersję na tapatalka. Bo te reklamy rozwalają wygląd i nagranie nawigowanie, nie można ich wyłączyć
Dołączył: 16 Wrz 2016 Posty: 3 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: Mercedes A klasa W169
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 01 Paź 2016, 20:24
Temat postu:
U mnie nie działa :(
Witam !
Czy możecie powiedzieć dlaczego u mnie nie zadziałało ????
Wszystko wg tego to narysowano i napisano a radyjko nie budzi się po wciśnięciu kombinacji klawiszy
Proszę o wskazówki,
Dołączył: 04 Cze 2018 Posty: 3 Skąd jesteś (miejscowość / region): Jarocin Posiadane auto: Mercedes B klasa
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 05 Cze 2018, 12:27
Temat postu:
Witam a czy ktoś będzie umiał mi pomóc? Mam radio Becker 6088 bodajże jest to 50aps jeżeli się mylę proszę mnie poprawić. Wpiolem się auxem z tyłu na radiu po wciśnięciu audio wyskakuje mi możliwość AUX ale nadal nic nie słychać.