Dołączył: 13 Wrz 2023 Posty: 7 Skąd jesteś (miejscowość / region): Smogulec Posiadane auto: Mercedes W211 2.2 CDI z 2003 roku
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 04 Gru 2023, 13:22
Temat postu:
Poduszki silnika-drgania
Mam następujący problem.
Pojawiły się drgania przenoszone od silniki. Po demontażu poduszek okazało się, że jedna jest zerwana. Założyłem dwie nowe - zamienniki FEBI, niestety efekt mierny, drganie mniejsze ale nadal są. Słyszałem, że aby był 100% efekt należy założyć tylko oryginalne poduszki a nie zamienniki. Również czytałem, że te zamienniki z górnej półki też nie spełniają swojej roli.
Moje pytanie jest następujące: jakiej firmy założyć poduszki, że było ok?
Moje auto: mercedes W211 2.2 CDI 150 KM rok 2004, sedan. _________________ Bartek
Dołączył: 08 Kwi 2023 Posty: 23 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków Posiadane auto: W169 200 Benzyna
Wysłany: Czw 14 Gru 2023, 12:03
Temat postu:
Re: Poduszki silnika-drgania
bartek2972 napisał:
Mam następujący problem.
Pojawiły się drgania przenoszone od silniki. Po demontażu poduszek okazało się, że jedna jest zerwana. Założyłem dwie nowe - zamienniki FEBI, niestety efekt mierny, drganie mniejsze ale nadal są. Słyszałem, że aby był 100% efekt należy założyć tylko oryginalne poduszki a nie zamienniki. Również czytałem, że te zamienniki z górnej półki też nie spełniają swojej roli.
Moje pytanie jest następujące: jakiej firmy założyć poduszki, że było ok?
Moje auto: mercedes W211 2.2 CDI 150 KM rok 2004, sedan.
Dołączył: 08 Kwi 2023 Posty: 23 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków Posiadane auto: W169 200 Benzyna
Wysłany: Pią 15 Gru 2023, 23:59
Temat postu:
Re: ( Mercedes klasa CLK ) Poduszki silnika-drgania
bartek2972 napisał:
Ok. Tylko jakiej firmy oryginalnie były montowane poduszki? Czy wystarcza poduszki Lemforder?
miałem juz nie odpisywac bo mnie załamujesz ale napiszę jeszcze raz , tylko oryginalne poduszki z ASO , ps
lemforder nigdy nie produkowal poduszek tak samo jak febi , to sa pakowacze , a poduszki pakują bardzo kiepskie w dzisiejszych czasach , nigdy sie nie dowiesz kto produkuje dla Mercedesa obecnie , kiedyś produkowało BOGE dla 211 stek jeszcze pewnie na magazynach lezą od BOGE , nie do kupienia indywidualnie bo robili typowo pod marke Mercedes , dzisiaj produkuje dla nich tez grupa Freudeberg czyli Corteco , kiedys produkowalo CFW germany tez odłam Freudenberg , BWF Czeskie , Avon Angielski same marki z górnej półki wyrobów metalowo gumowych zakłady te nie trudnią sie sprzedaza indywidualną
takze odpowiem ci jeszcze raz chcesz dobrze i z gwarantem tak jak chciala fabryka to tylko oryginalne poduszki
koszt srednio 500 sztuka 1000 zl para drogo ale wtedy masz 100 proc tak jak powinno byc odpowiednia mieszanka gumy twardosc elastycznosc , w srodku olej odpowiedni tak jak przewidziala fabryka ,
mam nadzieje ze juz wiecej nie zadasz tego samego pytania , A i jeszcze jedno zapomnij ze jak kupisz w sklepie Corteco to bedzie to samo Corteco co w ASO
Dołączył: 13 Wrz 2023 Posty: 7 Skąd jesteś (miejscowość / region): Smogulec Posiadane auto: Mercedes W211 2.2 CDI z 2003 roku
Wysłany: Pon 18 Gru 2023, 10:05
Temat postu:
Re: ( Mercedes klasa CLK ) Poduszki silnika-drgania
I to jest odpowiedź na moje pytanie. Nie wiem skąd Twoja urytacja. W żadnym sklepie motoryzacyjnym nikt nie był w stanie odpowiedzieć jakiej firmy oryginalnie były montowane poduszki. Teraz wiem. _________________ Bartek