Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes ) Montaż kompresora do w209 2.6V6

postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes ) Tuning
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
__Judasz__

Czytelnik

Skąd jesteś (miejscowość / region): Tarnów
Posiadane auto: Mercedes w209 2.6V6
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 20 Lut 2024, 23:29
Temat postu:

Montaż kompresora do w209 2.6V6

Siemka sprawa wygląda tak montował kiedyś ktoś kompresor do w209'tki 2,6 V6 przymierzam się do kupna wszystkiego co potrzebne i co montażu tego, kompresor o jakim myślałem to "Eaton r1320 tvs" ten sam który występował w audi w 3.0 tfsi, wiadomo trzeba go przerobić a tak naprawdę odciąć oryginalne chłodzenie wodne i przerobić na zwykłe powietrzne, wiem już mniej więcej jak to zrobić i z tego co słyszałem to bardzo mozolna praca ale się opłaca bo to najlepszy i najtańszy kompresor jedynie gabarytowo może być ciężej go upchać. Chciałbym to wystroić na śwince det 3, i teraz pytanie czy w w209 jest sonda szerokopasmowa? A jeżeli nie to jaki zestaw polecacie, bo żeby ładnie to wystroić potrzebujemy wiedzieć afr. Kolejne moje pytanie jak myślicie odprężać silnik czy raczej nie ma sensu chcę uzyskać 0.6 bar a w przyszłości 1.2 bar, i jak mam odprężyć go to na tłokach czy uszczelce? Wiadomo montaż intercollera to jest jedna z najłatwiejszych rzeczy w tym wszystkim hah, wiadomo zmiana wydechu na większy średnicą, przebudowa układu dolotowego, chciałbym dołożyć również chłodnice oleju myślę że chłodnicy wody nie będę ruszać myślę że da sobie radę i nawet przy jakimś większym upalaniu w lecie nie będzie problemu ale jak będą to będę zmieniał na taką z większymi przepływami, kolejne moje pytanie to od czego brać hamulce bo jak zobaczyłem cenę tych od AMG to się lekko za głowę złapałem ale jeżeli nie będzie innej opcji to będę je montować, najwyżej przez pół roku będę żył na konserwach hahahaha. Od czego wziąć wtryski żeby to ładnie chodziło myślałem nad wydajnością około 400/430 cc chcę również poprawić nimi rozpylanie paliwa. Następna sprawa to to że mam coś takiego jak LPG nie chcę go wyrzucać i co z tym fantem zrobić będzie to współgrać że sobą. Jeżeli o czymś zapomniałem to sorki będę wdzięczny za każdą pomoc.
Powrót do góry
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes ) Tuning Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: