Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes klasa A i Vaneo ) Mercedes A180 - problem z klimatyzacją

postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Układ chłodzenia i ogrzewanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mervilleux

Czytelnik

Skąd jesteś (miejscowość / region): Mińsk Mazowiecki
Posiadane auto: Mińsk Mazowiecki
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 28 Maj 2024, 13:05
Temat postu:

Mercedes A180 - problem z klimatyzacją

Witam
W ubiegłym roku miałem problem z komunikatem "coolant visit workshop". Przez pół roku jeździłem od warsztatu do warsztatu. Nie wiem co jest grane, ale mechanicy dużo kombinują, aby nie podłączać samochodu do komputera diagnostycznego. W tym przypadku problemem okazał się skorodowany przewód od wiatraka chłodnicy, co naprawiłem sam. Jednak od tamtej pory nie chodzi mi klima. A także wymieniany był pasek.
Jak sprawdzić, czy któryś z tych magików czegoś nie odłączył przypadkiem lub z zamysłem. Odkąd mam ten samochód, wszystko chodzi w trybie "auto", więc nigdy wcześniej nie włączałem klimy ręcznie.
A przed tymi wydarzeniami klima chodziła, a w upalne dni spod samochodu kapała woda.
Z góry dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
Gerri
Moderator

Auto Maniak

Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick
Posiadane auto: Audi A3
Piwa: 416/28
Wysłany: Wto 28 Maj 2024, 19:45
Temat postu:

Re: ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Mercedes A180 - problem z klimatyzacją

Klima w takim aucie to różne czujniki, zawory, regulatory - i oczywiście kompresor. Do tego dochodzą połączenia z innymi sterownikami pojazdu. Plus mało miejsca pod maską. Nie bardzo sobie potrafię wyobrazić, jak chcesz szukać uszkodzenia "na piechotę". Jeżeli chcesz grzebać samodzielnie przy aucie, to niestety musisz się liczyć z tym, że diagnostyka opiera się na komputerze serwisowym. Kup sobie jakiegoś "chińczyka", to nie są drogie inwestycje.

P.S.: Wpisz gdzieś, jakie masz auto. Bo na razie jako auto widnieje "Mińsk Mazowiecki", a jak ktoś chce się więcej dowiedzieć, to musi przeglądnąć twoje posty.
Powrót do góry
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes klasa A i Vaneo ) Układ chłodzenia i ogrzewanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: