Szanowni koledzy
Stałem się szczęśliwym posiadaczem B klasy W246 z 2018 roku. Próbowałem od jakiegoś czasu uruchomić nawigację Android Auto na tym wbudowanym systemie. Próbowałem to zrobić krok po kroku tak jak w tym filmiku https://youtu.be/Qd-ML9zxAwc?si=0bYQShglEmsokgDU .
Niestety zmienione parametry nie zapisują się u mnie (chodzi głównie o CarPlay via USB i Android Auto via USB). Włączam tam opcję on i po resecie dalej mam te parametry w pozycji off. Pozostałe zmiany (chodzi o typ 2 systemu) zapisują się bez problemu.
Czy ktoś tutaj próbował się tym pobawić? Czy może jest jakaś blokada? Byłbym wdzięczny za pomoc.
Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 4929 Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick Posiadane auto: Audi A3
Piwa: 422/28
Wysłany: Czw 26 Gru 2024, 12:49
Temat postu:
Re: ( Mercedes klasa B ) uruchomienie Android Auto W246
Cześć. Też mam Chińczyka od paru lat (i bardzo sobie chwalę!) ale nie miałem żadnych problemów z konfiguracją CarPlay’a działającego przez Bluetooth i WiFi. Jest to jednak odbiornik ze średniej półki cenowej. Może twój nie ma tej funkcji? Poza tym weź pod uwagę, że część ustawień ma dostęp kodowany i nie będą zatwierdzone jeżeli nie zostaną wprowadzone poprzez opcję wymagającą zatwierdzenia kodem.
Dołączył: 23 Wrz 2013 Posty: 18 Skąd jesteś (miejscowość / region): MIKOŁÓW/ŚLĄSK Posiadane auto: MB W246 Klasa B 1.6 2018r
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 26 Gru 2024, 19:59
Temat postu:
Re: uruchomienie Android Auto W246
[quote="euro"]Szanowni koledzy
Stałem się szczęśliwym posiadaczem B klasy W246 z 2018 roku. Próbowałem od jakiegoś czasu uruchomić nawigację Android Auto na tym wbudowanym systemie. Próbowałem to zrobić krok po kroku tak jak w tym filmiku https://youtu.be/Qd-ML9zxAwc?si=0bYQShglEmsokgDU .
Niestety zmienione parametry nie zapisują się u mnie (chodzi głównie o CarPlay via USB i Android Auto via USB). Włączam tam opcję on i po resecie dalej mam te parametry w pozycji off. Pozostałe zmiany (chodzi o typ 2 systemu) zapisują się bez problemu.
Czy ktoś tutaj próbował się tym pobawić? Czy może jest jakaś blokada? Byłbym wdzięczny za pomoc.[/quote]
[color=green]EDIT: Unikaj kolego cytowania całych wypowiedzi poprzednika. Po co to? Jeżeli ktoś będzie chciał przeczytać zapytanie, to może zrobić to sam. Ogranicz cytat do takiego, który jest w danym momencie konieczny.
MODERATOR[/color]
Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 4929 Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick Posiadane auto: Audi A3
Piwa: 422/28
Wysłany: Czw 26 Gru 2024, 20:33
Temat postu:
He, he - nie wiem, czemu się zasugerowałem że to modyfikacja z Aliexpress. Może dlatego, że otworzyło się na youtube z takim właśnie znaczkiem.
jaceskor napisał:
u mnie się sprawdziło, jeżeli nie serwis Autoryzowany MB
Na ASO za bardzo nie licz. Elektryk w ASO nie specjalizuje się w obsłudze tylko w naprawie. Czyli za twoje pieniądze zrobi to samo co ty: siądzie z instrukcją auta w łapie, przeczyta odpowiedni rozdział i będzie próbował rozwiązać problem postępując według instrukcji.
Dołączył: 23 Wrz 2013 Posty: 18 Skąd jesteś (miejscowość / region): MIKOŁÓW/ŚLĄSK Posiadane auto: MB W246 Klasa B 1.6 2018r
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 26 Gru 2024, 20:51
Temat postu:
[quote="Gerri"]He, he - nie wiem, czemu się zasugerowałem że to modyfikacja z Aliexpress. Może dlatego, że otworzyło się na youtube z takim właśnie znaczkiem.
He, he - niestety reklamy teraz są wszech obecne, należy je omijać jak tylko można. Obejrzeć film - zastosować i cieszyć się z działania.
Pozdrawiam
W ASO to już dawno byłem. Szczerze powiedziawszy koleś z ASO był mniej ogarnięty ode mnie (choć nie udało mi się uruchomić). Nawet nie wiedział jak korzystać z portów USB i od razu powiedział "tutaj nie da się uruchomić Android Auto".
Mam podobny problem. Wszystko poustawiane jak w filmiku lecz opcje sie nie zapisują. Po ponownym włączeniu radia ustawienia zmieniaja sie na te z przed "resetu".