Mercedes

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Mercedes ) Nawigacja/Radio MB NTG5Star1 dodanie AndroidAuto GLE

postów na stronie: 10 20 50
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes ) Car audio, nawigacja, alarmy, komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WaLeC

Czytelnik

Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Toyota, Avensis T27
Piwa: 0/1
Wysłany: Sro 15 Sty 2025, 01:27
Temat postu:

Nawigacja/Radio MB NTG5Star1 dodanie AndroidAuto GLE

Ostatnio szukając aktualizacji do mojego systemu NTG5S1 w GLE 2017r. znalazłem kogoś, kto wgrał AndroidAuto i CarPlay do tego starego typu nawigacji w/w w Mercedesie. Skoro komuś się to udało to znaczy, że się da to zrobić, to czy jest ktoś z Warszawy lub okolic, kto zmienia oprogramowanie, aby opcja AndoridAuto się pojawiła się w menu? Tamta osoba jest daleko od Wawy (600km).
Rozwiązanie z aktualizacją map, a ta nawigacja posiada mapy Garmina, jest 100 lat za murzynami. Najnowsza dostępna dla w/w zestawu mapa/aktualizacja to V19, która nie zawiera LiveTrafic i do tego jest wydana w 2022 roku. Oczywiście jest to tańsze rozwiązanie, bo na aledrogo już można to znaleźć za około 139 zł - stan na styczeń 2025.

Jeśli ktoś by potrzebował info odnośnie samochodu, to MB GLE z 2017r. System nawigacji jest na karcie, nie na dysku, bez karty nie działa.

Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi i skorygowanie mnie, jeśli się gdzieś pomyliłem. Śmiało proszę dodawać np wersje map, które są użyte lub inne ciekawe rzeczy odnośnie tego systemu, będzie więcej informacji dla następnych osób, któe szukają informacji.
Powrót do góry
   Forum MERCEDES Forum Strona Główna -> ( Mercedes ) Car audio, nawigacja, alarmy, komputery Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: