A to dobre wykasowanie błędu odłączeniem akku to akurat jest totalna bzdura. Jeszcze nie widziałem takiego mercedesa który po odłączeniu akku kasuje sobie błędy w kompach . Właśnie jak ktoś czegoś nie wie to lepiej nie pisać na forum bo potem ludzie czytają takie rzeczy i jedyne co osiągną to ewentualnie rozkodowanie radia _________________ \'zpa\' Naprawimy każdego MERCEDESA www.mercserwis.pl - Sosnowiec
Dołączył: 10 Lut 2013 Posty: 86 Skąd jesteś (miejscowość / region): PL ok KOSZALINA, D Mettlach Posiadane auto: Toyota avensis 2.2D Cat 2007r.Mercedes vito110D 97 ,seat ibizaST 2011
Piwa: 1/0
Wysłany: Pon 11 Lut 2013, 23:39
Temat postu:
Re: ( Mercedes klasa C ) skaczą obroty
Witam wszystkich forumowiczow
Posiadam Merc.C180Komp W203CL Sportcoupe benzyna z 2003roku,przy odpaleniu na zimnym silniku skacza obroty i podczas jazdy czuc lekkie szarpanie,na cieplym silniku po odpaleniu obroty sa normalne,lecz podczas jazdy szarpanie nie ustaje i jest tak jesli gwaltownie przyspieszam jak rowniez gdy przyspieszam spokojnie,podczas normalnej jazdy szarpania nie czuc.Prosze o pomoc jesli ktos wie oco mu chodzi sam podejrzewam wtryski lub regulator faz rorzadu.Prosze nie piszcie zebym udal sie do fachowca bo mieszkam w Niemczech i tu wymiana swiec nieschodzi z200E,Narazie niemam garazu zeby sie tym sam zajac dlatego prosze was o pomoc.
pozdro
Dołączył: 24 Lut 2011 Posty: 22 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków Posiadane auto: C 200 Kompresor/W202 1997r
Piwa: 0/0
Wysłany: Nie 17 Lut 2013, 18:10
Temat postu:
Saarpanie
Ja mam podobną rzecz, na wolnych obrotach pracuje ładnie, ale po dodaniu gazu krztusi się. Podejrzewam pompę paliwa, która nie daje dobrego ciśnienia. Gdyby uszkodził się któryś z czujników, to w ogóle by nie pracował, nawet na wolnych obrotach. _________________ Grześ
Dołączył: 26 Gru 2012 Posty: 15 Skąd jesteś (miejscowość / region): Ruda Śląska Posiadane auto: Mercedes, C 180, 1,8, 1995
Wysłany: Pon 18 Lut 2013, 21:00
Temat postu:
skaczące obroty
ja bym stawiał na silnik krokowy, chociaż w hondzie też takie coś miałem i się okazało że skaczące obroty ustały po wymianie świec i przewodów wysokiego napięcia.
Dołączył: 10 Lut 2013 Posty: 86 Skąd jesteś (miejscowość / region): PL ok KOSZALINA, D Mettlach Posiadane auto: Toyota avensis 2.2D Cat 2007r.Mercedes vito110D 97 ,seat ibizaST 2011
Piwa: 1/0
Wysłany: Sro 20 Lut 2013, 22:03
Temat postu:
Ja u siebie swiece wymienilem przewodow wys napiecia brak ,wydaje mi sie ze to jest problem z reg faz rozrzadu,chociaz kiedys bylem w warsztacie na wym oleju itd.(serwis B ) i niewiem co oni zrobili obiawy te ustaly na jakis czas,tylko zaplacilem za to 700E i teraz jazdze tylko do MB i tam nawet niechce jechac sie pytac co oni robili bo jak ich widze to mi sie zle robi
Dołączył: 26 Gru 2012 Posty: 15 Skąd jesteś (miejscowość / region): Ruda Śląska Posiadane auto: Mercedes, C 180, 1,8, 1995
Wysłany: Pon 04 Mar 2013, 19:43
Temat postu:
ja mam teraz w C180 tak, ze wskazówka obrotów rusza się nieznacznie kiedy silnik pracuje na benzynie natomiast po przelączeniu z LPG te ruchy wskazówki zwiększają sie i to bardzo.
Jednak podczas jazdy wszystko jest oki.
Czy mogą to być przewody wys,. nap.?
Może to być bardzo dużo, może przepustnica, może zapłon, może świece. _________________ \'zpa\' Naprawimy każdego MERCEDESA www.mercserwis.pl - Sosnowiec