Ponieważ na razie panują pustki na tym forum i w segmencie "baleronów" jako pierwszy mam przyjemność pokazać swoją 124kę - coupe. Silnik 3000ccm - 24 zawory. Jeżdżę nim od 6 tygodni więc uchylam sie od oceny.
Chciałem dodać zdjęcie ale w wersji Beta tego forum zapomniano chyba o moiżliwości wczytywania zdjęc...? (albo ja jestem [cenzura]ła )
Re: ( Mercedes 200-500 (W124) ) Pierwsza 124 na tym forum
ja mam 250 w dizelku od prawie 2 lat i nie chce lepszego !!!! Dla kogos, kto bardziej docenia walory niezawodności i oszczedności ponad osiągi to idealny wybór !!! :wink:
Mam 124 230E, automat z hahaha 1989do 1993r - poskładany ale nie przeze mnie. Bardzo wygodny, chyba jednak nieoszczędny ale super trzyma się drogi w każdych warunkach no i automat rewelacyjny na miasta z wąskimi drogami poprzeplatanymi często skrzyżowaniami - kocham automat. Tylko niech jak najszybciej znajdą się fachowcy tani od naprawy atomatów bo chyba zwariuję z tymi fachowcami, którzy teraz krzyczą takie ceny, ze po jednej naprawie zyją spokojnie przez cały mieciąć z 5 dzieci. O własnie - przyjazd do każdego warsztatu to kwoty takie bo: "Panie to Mercedes to musi kosztować" normalnie torsji dostaję jak to słyszę. Za wymiane oleju w automacie żadali 350-420zł ja "materiały potrzebne" kupiłem za 120 zł(włącznie z olejem zalecanym wg Merc-Benz) i wymiana 30 zł Suma 150zł i mam R-k - żadna lipa. Jednak można. Teraz jednak będę szukał S320 hahah mam marzenia. _________________ posiadacz Mercedesa 230E typ 124 rok 1989/96
Re: ( Mercedes 200-500 (W124) ) Pierwsza 124 na tym forum
Posiadam Mercedesa 124 200D, rocznik 1985
Nie miałem nigdy lepszego samochodu, przez 3 lata wymianiłem tylko świece i tłumik,
Troche jest to samochodzik "mułowaty" ale jeśli chodzi o bezawaryjność to jest git.
Mam w 124 2.0E16v i powiem szczeze ze jeszcze mnie nie zawiodł..jest szybki 240km/h leci jak złoto a moc ktora w 100% załacza sie przy 4500obr/min to jest masakra...fajne autko do bawienia sie jak i do przyzwoitej jazdy... wrazenia ruszajac z pod swiateł sa bezcenne nieraz miałem okazje isc z kims z pod swiateł i szczeze mało kiedy oberwałem...miałem go sprzedac jak kupowałem Mercedesa E290 W210 ale jakos nie umiałem ten samochod ma dusze jakiej w innych markach nie ma... polecam w124 moze nie jest tani ale czesci sa tanie i łatwo dostempne mało zawodny a silniki mercedesowskie sa naprawde jaleprze.. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy MERCOLOTOW:) _________________ Nie ma jazdy bez gwiazdy... Pozdrowka dla posiadaczy MERCOLOTOW:)