Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 4946 Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick Posiadane auto: Audi A3
Piwa: 423/28
Wysłany: Sob 11 Sty 2014, 08:26
Temat postu:
Re: ( Mercedes klasa C ) Wyposażenie Mercedesa W203 c200 elegance kompressor z 2000r
RyszardW203 napisał:
Rozkodowywalem vin, ale nie bylo podanych zadnych danych na temat wypozaenia samochodu, tylko o kolorze dacie produkcji itp.
To coś źle zrobiłeś. Całe wyposażenie jest podane w postaci cyfrowych kodów które winiarka szczegółowo wyjaśnia.
Jeszcze jedna sprawa: na większość wyposażenia klient może wpływać w czasie zamawiania auta. To nie jest tak, że klient zamawiał sobie malucha w wersji wyposażenia "elegant" i nie można było nic zmienić.
Owszem - jest jakiś pakiet podstawowy dla wersji "elegance" (i są to głównie zmiany optyczne w wyglądzie) ale resztę dobiera sobie klient w czasie zamawiania auta.
Re: ( Mercedes klasa C ) Wyposażenie Mercedesa W203 c200 elegance kompressor z 2000r
witam,
Cytat:
To coś źle zrobiłeś. Całe wyposażenie jest podane w postaci cyfrowych kodów które winiarka szczegółowo wyjaśnia.
Gerri większość
Cytat:
dekodery vin
podaje tylko dane auta i jeśli chcemy wiedzieć wyposażenie niestety trzeba za dopłatą, także kolega RyszardW203 dobrze robi skoro tylko dane auto się wyświetliło, i Gerri znając forum będąc dłużej na kieruj do kogoś kto rozkodowuje i chyba że ja poszukam.
Cytat:
dekodery vin
myślę że pomoże któryś użytkownik, wiem że ktoś wie i tylko nie pamiętam kto
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, jeśli kojarzy ktoś osobe która umie rozkodowac vin tak aby wyswietlilo sie rowniez wyposazenie pojazdu to prosze o rozkowowanie tego kodu : WDB2030451A092231. Bede wdzieczny za pomoc.
Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 4946 Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick Posiadane auto: Audi A3
Wysłany: Sob 11 Sty 2014, 13:36
Temat postu:
Zobacz sobie tu:
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/cats/m.mycat?cat=mb&client=dr2000
Trzeba wklepać VIN, potwierdzić, a potem kliknąć po prawej "Карта данных"
Wyposażenie wyświetli się w radzieckim języku, ale to już nie mój problem.
Podałem pierwszą wyszukiwarkę "z brzegu" - bo jest ich więcej. (przeważnie ruskie, ale w większości w języku angielskim) Oczywiście wszystkie są bezpłatne. Dziwne trochę że na forum jest jedna, i to do tego taka byle jaka...
Ostatnio zmieniony przez Gerri dnia Nie 12 Sty 2014, 00:02, w całości zmieniany 1 raz
witaj kolego znalazłem tak, MODEL C 200
TYP Sedan
ROK PRODUKCJI 2001
SKRZYNIA BIEGOW Manual
POJEMNOSC 1998
RODZAJ PALIWA Petrol
LICZBA DRZWI 4/5
MOC 163 KM / 120 kW
OPIS srebrny-metallic, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, czujnik deszczu, kierownica wielofunkcyjna, ABS, ASR, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, ESP, alufelgi, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby.
Natomiast tych rzeczy wspomniane auto nie ma. Ma natomiast system Parktronic o którym nie wspominasz. Skąd te rewelacje wyciągnąłeś?
Ostatni zarejestrowany w bazie przebieg (kolega M będzie znowu zbulwersowany że podaję dane o które mnie nikt nie pytał) to 75 tysięcy kilometrów w październiku 2008. Ostatnie zgłoszenie auta w serwisie (prawdopodobnie akcja serwisowa) obejmowało naprawy antykorozyjne w wielu miejscach nadwozia.
Link do ruskiej VIN-iarki poprawiłem. Już powinien dobrze działać.
To skoro podajesz link to również mógłbyś przetłumaczyć na język polski: Gerri jeśli takowe auta nie ma to obejrzyj, i dla kogoś było stać takiego kupna, i zapraszam do obejrzenia
Gerri nie mam cię za złe, ale twoje komentarze są naprawdę bez sensu i nie są pomocne, co widać jak napisałeś
Cytat:
Wyposażenie wyświetli się w radzieckim języku, ale to już nie mój problem.
jeśli rzeczywiście tak ma być to spoko, więc nie wymagaj tego od kogoś oraz nie komentuj. Zadałem koledze pytanie i zobaczymy co napisze i tu oceniajmy aniżeli między sobą się sprzeczać. Już tego mam dosyć tej sprzeczki
Wysłany: Nie 12 Sty 2014, 09:14
Temat postu:
Mercel napisał:
jeśli takowe auta nie ma to obejrzyj, i dla kogoś było stać takiego kupna,
Ty nie widzisz człowieku że piszesz w jakimś chińskim języku???? Miałem się odnieść do całego postu, ale to jest rzucanie grochem o ścianę! Jak mam przeczytać (niestety - tylko przeczytać, bo najczęściej zrozumieć nie sposób) coś podpisanego Mercel to mi się chce od razu płakać i zaczynają się trząść ręce. Mam nadzieję że w końcu ktoś z administracji forum doceni te słowotoki, bo mnie już ręce i nogi opadają. Jak można dyskutować z kimś, kogo za cholerę nie można zrozumieć???
Co ja się jednak tak emocjonuję? Bo to chyba ze mną coś jest nie tak skoro w ogóle próbuję dyskutować i odpowiadać na ten bełkot...
Mercel napisał:
Szanowny Forumiczu
Coś jednak Szanowny Forumiczu udało ci się uzyskać. Jesteś bardzo aktywny ostatnio na forum, i dzięki twoim licznym postom poziom merytoryczny forum Mercedesa nabiera nowych, nieznanych dotąd wartości.
Wysłany: Nie 12 Sty 2014, 15:14
Temat postu:
RyszardW203 napisał:
który bezpiecznik odpowiada za czujnik deszczu, i ktorym miejscu sie znajduje? Oraz, jak uruchomić telefon w kierownicy?
Nie masz czujnika deszczu i nie wierz w to co wypisuje Mercel. Nie wiem skąd on wyciągnął te rewelacje. Nie masz też telefonu - po prostu kierownica ma standardowe przyciski niezależnie czy telefon jest czy go nie ma.