Dołączył: 13 Lut 2014 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Wielbark Posiadane auto: brak
Piwa: 0/1
Wysłany: Czw 13 Lut 2014, 16:36
Temat postu:
Mordeczki co powiecie o w203 kompressor 2.0 163km?
Witam forumowiczów. Bardzo was proszę o wszelkie info, przeżycia i opinie na temat zawieszenia, silnika i elektryki w tym modelu. Przymierzam się do kupna i wasza skumulowana wiedza, na pewno będzie nieoceniona! Z góry dzięki, pozdrawiam!
Dołączył: 30 Paź 2010 Posty: 3336 Skąd jesteś (miejscowość / region): wielkopolska Posiadane auto: peugeot 607 sedan 2.2 hdi 2004, pass mercedes c klassa, 2003, passat b-6 2006, opel corsa D 2008, peugoeot 407 2007, citroen C-5, laguna, Omega, Megane, honda, Golf, motocykl Honda 500, opel Vektra,
Piwa: 153/18
Wysłany: Pią 14 Lut 2014, 17:34
Temat postu:
Re: ( Mercedes klasa C ) Mordeczki co powiecie o w203 kompressor 2.0 163km?
witam .. nie ma chetnych wiec Ja. Miałem kompresora
UWAGI . nie miałem zadnego problemu . Naprawy eksploatacyjne i nic wiecej . PS. wymienilem tylko uszczelke pod zbiorniczkiem wspomagania i sonde . Pełne zadowolenie - dynamika OK .
witam
mam w203 200 kompresor z 2001r , z przebiegiem 176000 , jest u mnie prawie 5 lat i jak do tej pory nie zawiódł mnie
przez te 5 lat zrobiłem niewiele ,bo ok 50000 km ; nie ma się do czego przyczepić , wymieniam rzeczy eksploatacyjne na czas , stosuję części dobrej klasy i autko eksploatuję bezproblemowo
przez 5 lat w ramach "awarii" wymieniłem silniczek i wodziki wycieraczek przednich , ponieważ spalił się programator i wycieraczki kończyły i zaczynały cykl w pionie ( a powinny w poziomie ) , i akumulator ( byłem na to przygotowany )
autko w sam raz do spokojnej ale i jak trzeba żwawej jazdy , w utrzymaniu na rozsądnym poziomie
poczytaj sobie " OCEŃ SWOJE AUTO " jest tam moja cała opinia
mam nadzieje że będzie przydatna
Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 4954 Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick Posiadane auto: Audi A3
Piwa: 424/28
Wysłany: Nie 30 Lis 2014, 14:59
Temat postu:
c200kompressor napisał:
wymieniłem silniczek i wodziki wycieraczek przednich , ponieważ spalił się programator i wycieraczki kończyły i zaczynały cykl w pionie ( a powinny w poziomie )
Może nie do końca w związku z tematem, ale w takiej sytuacji po prostu przestawia się korbę na osi silniczka o 90 stopni i wycieraczki będą parkować tam, gdzie powinny. Spotkałem się już właśnie w tym modelu, że nakrętka na osi silniczka się poluzowała i pozycja parkowania samoczynnie się przestawiła. Nie ma w tym aucie czegoś takiego jak "programator", ale jeżeli takowy się spali, to wycieraczki parkują w zupełnie dowolnej pozycji (w tym miejscu, w którym je wyłączymy) i nie działa praca przerywana.