Dołączył: 25 Lut 2011 Posty: 56 Skąd jesteś (miejscowość / region): kraków Posiadane auto: e 212 220 cdi 2011
Piwa: 3/0
Wysłany: Wto 13 Sty 2015, 10:46
Temat postu:
Wrocław i okolice
witam mało tu się dzieje ,Są pytania dotyczące gdzie tanio i dobrze ? niestety tanio i dobrze się eliminuje .Do rzeczy znam dwa warsztaty dobre ( raczej nie tanie ) mechanik w Oławie, blacharz - lakiernik w Zgierzu ,blacharz posiada wszelkie certyfikaty ze strony mercedesa ( naprawiają nadwozia z aluminium ) warto zwłaszcza jak na ubezpieczenie TEL.? ************** .Teraz mechanik z Oławy dobra alternatywa dla mieszkańców Wrocławia ( niedaleko 20 km ) Jeden z kilku warsztatów gdzie można naprawić nowego mercedesa ,przeglądy z wpisem do książki ,diagnostyka serwisowym sprzętem diagnostycznym ,posiadają pełną dokumentację serwisową niedawno otrzymali możliwość programowania nowych sterowników online w sieci mercedesa . Dlaczego nie tanio ? wiedza i sprzęt kosztuje .Znam ten warsztat wiele lat i widzę jak ewoluuje z każdym rokiem jest więcej sprzętu i wiedzy ( szkolenia w serwisie ).Zaleta jest że jak warsztat i klient przypadną sobie do gustu ( nie ma takich co w 100 % będą pasować) to większość można na tel. czyli przyjechać na gotowe części i godz . prosto na podnośnik nie tracąc czasu .Mają jeszcze uruchomić płatność karta .Mam nadzieję że te informacje się przydadzą rzeszy użytkowników Mercedesa .A tel do Oławy ************ .PS dodajcie inne rejony Polski majac takie dane serwisy zaczną myśleć nad cenami .Pamiętajcie że liczy się jakość naprawy a nie tylko cena !
Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 58 Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź Posiadane auto: W 207 250 CDi
Piwa: 7/1
Wysłany: Pon 26 Sty 2015, 17:18
Temat postu:
Re: ( Mercedes ) Wrocław i okolice
dodam może dwa słowa ,jak kolega wyżej znam ten warsztat od dawna zabawa zaczęła się gdy miałem jeszcze W 220 wiadomo Airmatic ,naprawy zawsze były rzetelne i dokładne . Teraz jak zmieniłem na nowszy model jeszcze bardziej doceniam wiedzę i wyposażenie tego warsztatu ,zawsze czysto . . oraz najnowszy nabytek - nowa diagnostyka nie wiem czy fotki zadziałają ale warto wiedzieć gdzie naprawiają i czym ( dziś tam byłem aktual zdjęcia ) stanowisko do diagnostyki i napraw szybkich .Polecam dodam że praca pomaga mi aby tam dotrzeć pomimo odległości .Zapomniałbym auto serwis *************
Dołączył: 16 Mar 2011 Posty: 60 Skąd jesteś (miejscowość / region): wrocław Posiadane auto: S 400
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 04 Lut 2017, 12:38
Temat postu:
Re: ( Mercedes ) Wrocław i okolice
Witam . Czasami właściciel warsztatu nie dba o własne interesy i należy mu pomóc https://images83.fotosik.pl/336/b4f3c4ea32eb9b12med.jpg nowe biuro i poczekalnia https://images83.fotosik.pl/336/cfc13a4d1df43d55med.jpg dadzą nowe światło na Firmę , udostępniają płatność kartą oraz możliwość zakupu NOWYCH oryginalnych części do gwiazdy . Znam ten warsztat od lat i z każdą wizytą widać rozwój ,pomimo że lokal jest wynajmowany .Polecam są panaceum na wiele chorób gwiazdy ( nie wiem czy zdjęcia zadziałają ,jak nie to proszę o pomoc )