Dołączył: 29 Sie 2014 Posty: 21 Skąd jesteś (miejscowość / region): Scyzorykowo Posiadane auto: Mercedes B 200 benzyna 2035cm 2007r.
Piwa: 0/2
Wysłany: Sob 14 Mar 2015, 22:28
Temat postu:
ustawienie czasu B-klasa
Witam
Czy orientuje się ktoś w jaki sposób ustawić czas w Bklasie ?
jakie informację są potrzebne abym przekazał pełną wiadomość co jest potrzebne aby pomoc w informacji o zmanie czasu
Menu mam zwykle standardowe... radio zwykłe APS 50 z nawigacją do której tez ciężko dokupić aktualizacje map...
jak są potrzebne dodatkowe informację to podam
Pozdrawiam M.
A więc wszystko robimy w kierownicy przyciskami (lewa strona) do zmieniania Menu czyli ten maksymalnie po lewej dolny, aż dojdziesz w Menu do Napisu "Settings to reset. Press reset button for 3sec." oczywiście w języku wybranym. Potem strzałką do dołu i masz ustawienia główne, plusem lub minusem wybierasz czas "Time/Date" i Wchodzisz do tego menu strzałką do góry. Pozdrawiam. _________________ A-klasa W169 A170 2004r. przebieg 188tys. km
Dołączył: 29 Sie 2014 Posty: 21 Skąd jesteś (miejscowość / region): Scyzorykowo Posiadane auto: Mercedes B 200 benzyna 2035cm 2007r.
Piwa: 0/2
Wysłany: Pon 16 Mar 2015, 13:35
Temat postu:
Re: ( Mercedes klasa B ) ustawienie czasu B-klasa
Niestety,,, mam zablokowane to menu
nie mam podkategorii Time... podejrzewam ze nie tylko bo mam strasznie ubogie menu ...
gdzieś czytałem ze potrzeba odblokować programem menu i pewnie u mnie ta sytuacja się potwierdza
Dzięki Pozdrawiam
Witam
Proszę o pomoc w pokonaniu problemu:
zmiany ustawienia zegara głównego nie można dokonać z menu radia APS50 (nie przestawia się godzina po naciśnięciu SERV->TIME->zmiana_godziny->OK), a menu z poziomu kierownicy nie ma opcji ustawień zegara. Nawigacja łapie sygnał GPS i działa prawidłowo.
Czy ktoś wie jak, bądź rozwiązał ten problem?
Może konieczna jest interwencja ASO i podłączenie kompa z oryginalnym softem?
Dołączył: 30 Maj 2019 Posty: 1 Skąd jesteś (miejscowość / region): Rososzyca Posiadane auto: B klasa W245 2,0 CDI
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 30 Maj 2019, 21:44
Temat postu:
Też mam taki problem (z kierownicy nie ma możliwości ustawienia czasu , a ustawienie na nawigacji nie przestawia tego na komputerze). Jest jakieś rozwiązanie ? Nigdzie nie mogę nic znaleźć na ten temat.... A żona już nie daje mi spokoju.
Witam
Czy orientuje się ktoś w jaki sposób ustawić czas w Bklasie ?
jakie informację są potrzebne abym przekazał pełną wiadomość co jest potrzebne aby pomoc w informacji o zmanie czasu
Menu mam zwykle standardowe... radio zwykłe APS 50 z nawigacją do której tez ciężko dokupić aktualizacje map...
jak są potrzebne dodatkowe informację to podam
Pozdrawiam M.
Dokładnie mam taki sam problem, a instrukcja podaje, ze audio 50 pobiera czas z gps, ale jednak nie pobiera, więc poproszę o pomoc.
Witam.
Mam taki sam problem jak powyżej.
U mnie powstał po wymianie akumulatora.
Opcji Time/Date nie ma w komputerze pokładowym. W nawigacji Comand NTG2, godzinę pobrał poprawnie. Jednak data wyświetlana jest 19/03/2000.
Prosiłbym po pomoc
Mam podobny problem z czasem ale nie mam płyty z mapami wiec nie moge uruchomić navi aby synchronizować czas. ale zastanawia mnie jedno czy ktoś próbował odłączyć calkowicie to radio od auta ( bo tak chce zrobić i wlożyc Androida ) to może uaktywnia się opcja time/date w komputerze auta ? probował ktoś ?
Dołączył: 24 Sie 2012 Posty: 439 Skąd jesteś (miejscowość / region): 3city Posiadane auto: X164 GL450 4matic; W164 320 CDI 4matic; WG 4.7V8, W176 A180,C117 pakiet AMG
Piwa: 28/0
Wysłany: Sro 26 Sie 2020, 18:00
Temat postu:
W164 nie uaktywnia się taka opcja. Tak że pół roku mam źle ustawioną godzinę
Co do mego ustawienia godziny to chyba płyta z navi nie jest jest potrzebna. Godzinę ustawia się w ustawieniach radia. _________________ X164 GL450 4MATIC
C117 CLA180 pakiet AMG
W213 E300
RAM 2500