Sylwek, a jakie tam mają ceny? toż to autoryzowany dealer i serwis.
Ja ten punkt mijam dość często, ale odwagi wjechać niemam. Wyobraź sobie, że wjeżdzam 10 letnim, (11-letnim) Sprinterem, a jak naprawa bedzie kosztowała równowartość samochodu?
Wiesz coś o tym serwisie? pracowałeś tam?, naprawiałeś samochód?
Re: ( Mercedes ) Problem z automatyczną skrzynią biegów !!!!
Witam tak ja tam pracowałem tam przez kilka lat jako mechanik serwis moim zdaniem napewno był bardzo dobry w naprawach ale pewnie jest tak nadal pomimo że się zmieniło dużo mechaników a co do cen to z tego co słyszałem to jest około 280 zł brutto za roboczo godzine ale to też by sie trzabyło dokładnie dowiedzieć. A jaki ty masz problem z tym autkiem i rozumie że to jest w sprinterze??? co dokładnie się dzieje i jaka tam jest skrzynia. Pozdrawiam
Tak, jeżdzę Sprinterem 2,3D rocznik 98. Autko fajnie chodzi, choć wiesz szatan to nie jest, a ja raz - Nowy Targ, raz Płock a na plecach tona trzysta, a czasem wiecej. I już pogodziłem się że wolny i słaby.
Skrzynia manualna, chodzi bez zastrzeżeń. Ale mam kłopoty ostatnio z urzadzeniem na pompie, "coś jak membramka?, urz. podcisnieniowe, albo coś takiego, do tego podłoczony jest węzyk, ... i problem mam taki: rano przychodzę, grzeję swiece żarowe, jeden obrut i silniczek pracuje, ale! ... wystarczy ze go za minutę zgaszę i moge sobie krecić rozrusznikiem, kręci ale nic, ani mysli zapalić. Musze wyjść podnieść maske odpiąć wężyk, zapalić i założyć węzyk. Co to jest to urządzenie? w sklepach mówią tylko w autoryzowanym serwisie ( no tak, tylko ile to będzie kosztować? a może wystarczy wykręcić (dwie śrubki) i coś poprawić, naprawic, .... hmm?
Sylwek, a drugi problem to jeżdzę bez wspomagania juz chyba z miesiąc, i wspomaganie raz jest, a raz niema. Wiesz Sylwek, oddał bym Sprintka do serwisu, ale boję się że tam bez sentymentu wymienią pompe wspomagania płyn wymienią (uda się , nie uda) fakture wystawią, a ja do prowidenta bedę musiał się udać. Wspomaganie zawsze było, ostatnio się straciło, a pojawia się jak się autko troszkę przypoci (dobrze rozgrzeje)
W niedziele w nocy jade do Płocka, a dziś zgasł mi licznik kilometrów, .... ręce opadają
Re: ( Mercedes ) Problem z automatyczną skrzynią biegów !!!!
Witam a powiedz mi czy jak odepniesz ten wężyk na pompie i odpalisz autko to czy go dasz rade zgasić czy nie az nie załozysz wężyka??? bo prawdopodobnie ci się przycina ta mębrama i nie odbija ale możesz posprawdzać na auto złomie a co do pompy wspomagania to możesz sprawdzić czy olej w zbiorniczku płynu jak przysiwiecisz latarką czy będzie idealny kolor czerwony czy będzie kolor jakby był z dodatkiem metaliku a to jest raczej na 99% że jest uszkodzona pompa z powodu że zaczynają puszczać zaworki w pompie jak olej się bardziej rozgrzeje ale czasamo może też puszczać na zimnym. Dowiedz się ile kosztują zamienniki w sklepach. Pozdrawiam
Sylwester masz rację to o to właśnie urzadzenie chodzi, o membramę jak mówisz. I masz rację, próbowałem nie zakładac węzyka, ale w tedy nieda się zgasić silnika. No to teraz wiesz , wsiadam, zapalam, gaszę, wsiadam i klapa w górę , wiesz o co chodzi.
Czeszę się że trafiłem na Ciebie, bo nikt niewie jak to urządzonko się nazywa, w sklepie mi powiedzieli, ze po to to własnie musze do serwisu.
Sylwek, w pompie jest raczej bardzo brudny olej, bardzo, bardzo. i to już nie jest czerwony płyn, tylko brunatny. Opiłków, jakichś metaliczych nie dostrzegłem. Wiesz, - znalazłem jakiegoś sprzedawcę (zajmuje sie pompami wspomagania do układu) z Dąbrowy Górniczej i sprzedaje pompy po 299,00 nawet niewiem zamienniki, czy regenerowane. W sklepie powiedzieli ze muszę wydać 600,00.
Sylwek, ja jeżdzę dużo - ale bardziej ze mnie jeżdzacz, jak mechanik zwłaszcza diesla, kiedyś wszytko robiłem sam łącznie z wałkiem atakujacym dyfra, a dziś nie dość ze nie mam warunków, to kompletnie nieznam się na sprinterach, zwłaszcza ze ten mój, jeździł i jeździł. Teraz się dopiero mści. W niedziele Płock, wrócę w poniedziałek, wtorek Kazimierz Juliusz, czwartek Kraków ... odpiołbym te dwa węzyki od pompy wspomagania i wylał stary płyn, wlałbym nowy, ale jak cos popiepsze? i bedzie jeszcze gorzej? a te marne resztki zleceń trzeba robić, bo jak się zleceniodawca obrazi, to przyjdzie wersalki dla ludzi wozić z klatki do klatki.
Sylwester, jak będzie trzeba to ta pompę wymienię, wydam te trzy stówy i wymienie, tylko mi powiedz, jak poluzować pasek wieloklinowy bo tez niewiem.
Sylwester, jak się ta membrama nazywa? masz u mnie piwo !