Dołączył: 08 Lip 2021 Posty: 6 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: SL500
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 08 Lip 2021, 23:03
Temat postu:
Zamykanie drzwi keyless go
Witam Wszystkich .
Nie mogę zamknąć drzwi przyciskiem w klamce ( keyless go).
Mogę bez problemu otworzyć ciągnąc za klamkę.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co może być przyczyną ?
Mercedes SL 500 R230
Będę wdzięczny za info :wink:
Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 4946 Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick Posiadane auto: Audi A3
Piwa: 423/28
Wysłany: Pią 09 Lip 2021, 08:25
Temat postu:
Re: ( Mercedes klasa SL ) Zamykanie drzwi keyless go
Cześć
I znowu to samo...
Spojrzyj tutaj:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_SL
Mamy aktualnie SZÓSTĄ generację modelu SL, a tobie choćby rocznika nie chciało się podać - nie mówiąc o modelu.
Wybacz - ale o podawaniu danych tłucze się na forum chyba codziennie. Nie mamy szklanych kul
Dołączył: 06 Lut 2020 Posty: 33 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: Mercedes-Benz CLS 3.0D
Piwa: 3/0
Wysłany: Sob 10 Lip 2021, 11:01
Temat postu:
normalna usterka. są ludzie co lutują te styki tam . Ale latwiej kupić drugą wymienić . Gumki parcieją dostaje się woda guzik mówi papa _________________ Prowadzę skup aut warszawa
https://iskupautwarszawa.pl/
Zapraszam do współpracy
Dołączył: 14 Wrz 2010 Posty: 4946 Skąd jesteś (miejscowość / region): county Limerick Posiadane auto: Audi A3
Piwa: 423/28
Wysłany: Sob 10 Lip 2021, 17:43
Temat postu:
Mesio533 napisał:
Napisałem R230 .Wiadomo że to piąta generacja.
No tak. Rzeczywiście podałeś tą informację. Staram się, ale spostrzegawczość czasami jednak nawala...
Odnośnie uszkodzenia: rzeczywiście, najbardziej podejrzana jest klamka i znajdujący się w niej przycisk.
- czy w drugich drzwiach jest możliwe zamknięcie centralnego zamka po naciśnięciu przycisku?
- czy próbowałeś drugi kluczyk? W czasie zamykania przyciskiem na klamce będący w użyciu kluczyk auta musi znajdować się w zasięgu fal radiowych emitowanych prze samochód.
- czy kluczyk ma sprawne baterie?
- czy kluczyk jest przystosowany do układu keyless-go? Bo nie każdy kluczyk będący na wyposażeniu pojazdu obsługuje tą funkcję.
Jak byś napisał, czy funkcja nie działa w aucie w ogóle (czy tylko w jednej klamce) - to by było trochę łatwiej...
Jeżeli nie działa tylko w jednych drzwiach, to może być uszkodzona antena keyless-go w tych drzwiach.
Jeżeli nie działa w ogóle, to może być taka trywialna sprawa jak pozostawiony wewnątrz auta zapasowy kluczyk. Jak auto stwierdzi, że kluczyk jest pozostawiony wewnątrz to przyciski w klamkach nie zamkną centralnego zamka.
A tak w ogóle to bym radził nie działać pochopnie. Podłączenie do komputera pozwala podejrzeć, czy wszystkie sygnały są prawidłowe, i czy w układzie nie ma błędów. To chyba trochę taniej niż na ślepo kupować i wymieniać części. Tym bardziej, że w tym aucie raczej tanich części nie ma (oprócz powietrza w oponach)
Dołączył: 08 Lip 2021 Posty: 6 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: SL500
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 10 Lip 2021, 17:59
Temat postu:
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
Ale sprawdziłem wszystkie opcje.
Zresztą otwieram bez problemu.
Nie działają 2 klamki.
Byłem w serwisie i to ich diagnoza.
Myślałem tylko ze ktoś to naprawia.
4 tyś za taki bajer to trochę słabo.
Bez tego jeżdzi tak samo
Dołączył: 06 Lut 2020 Posty: 33 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: Mercedes-Benz CLS 3.0D
Piwa: 3/0
Wysłany: Wto 20 Lip 2021, 13:19
Temat postu:
Padaja styki od wody. Wiec wymien na uzywke najtaniej _________________ Prowadzę skup aut warszawa
https://iskupautwarszawa.pl/
Zapraszam do współpracy