Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 4 Skąd jesteś (miejscowość / region): lubelskie Posiadane auto: mercedes ml 320
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 20 Lis 2009, 02:19
Temat postu:
ml 320 przechodzi w tryb awaryjny na zimnym silniku
nie wiem co jest przyczyną tego ze mój ml 320 bęzyna kiedy przyspieszam na zimnym silniku przechodzi w tryb awaryjny i trzeba go zgasic i odpalic na nowo. ciśnienie na cylindrach 11atm. cisnienie paliwa 4atm wtryski sprawdzone swiece nowe filt paliwa nowy . na komputerze wychodzą zaniki zaplonu. nadmieniam ze na lpg chodzi bez zarzutów. proszę o poradę _________________ chętnie podzielę się swoją wiedzą
Re: ( Mercedes klasa M ) ml 320 przechodzi w tryb awaryjny na zimnym silniku
Witam a ile kilo powietrza podaje przepływka przy odcięciu na bęzynie??? i które cylindry maja wypadanie zapłonu czy zawsze te same czy się zmienia??? Pozdrawiam
Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 4 Skąd jesteś (miejscowość / region): lubelskie Posiadane auto: mercedes ml 320
Wysłany: Pon 23 Lis 2009, 21:12
Temat postu:
ml 320 przechodzi w tryb awaryjny na zimnym silniku
niestety odczytu z przepływomierza nie znam bo mechanik podłączał go pod kompa mówił ze jest prawidłowy ale nie wiem czy można mu do końca wierzyć . piszę to co sam sprawdziłem lub czego jestem pewny . zaniki zapłonu występują na zmianę na wszystkich cylindrach. Silnik nawet jak złapie 80stopni to gdy go się gwałtownie wprowadza na obroty to też się dławi a powyżej 5000 obr/min podczas jazdy także wywala go na awaryjny. Jak znasz temat to proszę o radę bo ja już głowy na to nie mam i wszyscy mechanicy z do których to prowadzałem też. Z góry dziękuję pozdrawiam. _________________ chętnie podzielę się swoją wiedzą
Witam kiedyś też mi przyprowadzili takiego ML-a i też wszystko wymieniali na różnych warsztatach i okazało sie że przepływomierz na pełnych obrotach miał za małą dawke powietrza, a niemasz może kogoś znajomego z takim silnikiem żebys przepływke zamienił na pare minut??? jak nie to trzeba podpiąc pod kompa i to sprawdzić bo od tego błędu nie będzie tylko wypadanie zapłony i brak mocy. Pozdrawiam
Wysłany: Czw 26 Lis 2009, 19:43
Temat postu:
przepływomierz próbowałem ----to nie to. ale istnieje podejrzenie ze w kompie są błędy spowodowane odłączaniem różnych elementów lub zalewaniem się na gazie .I wobec tego mam pytanie do osoby z doświadczeniem czy to morze powodować zaniki zapłonu????????????? czy usunięcie błędów może tak sprawić że silnik zacznie pracować prawidłowo?????????????? _________________ chętnie podzielę się swoją wiedzą
Witam możesz mieć wypadanie zapłonu od przepływomierza ale czy na taki sam podmieniłeś???? możesz też miec błędy też od sondy a jak ci pokazuje w funkcjach aktualnych które cylindry głównie wypadają i jakie parametry tych wypadań do ilu maxymalnie wychodzi??? ile jest max kg powietrza przy max obrotach. Pozdrawiam
Wysłany: Pią 27 Lis 2009, 21:13
Temat postu:
wreszcie u któregoś z kolei mechanika wyszło ....... sonda?????????? ale ze znakiem zapytania tyko kiedy zimny albo jak włączy się gaz więc znowu więcej pytań niż odpowiedzi ale najważniejsze ze po skasowaniu błędów odzyskał swój wigor na benzynie. może przez to się spiepszył ze w zimę w 20 stopni mrozu za wcześnie się przełączał na gaz i dławił się i kichał ?????????????? to jest tajemnicą a każdy mechanik mówi jedno zdanie za 100 zł nienawidzę ich _________________ chętnie podzielę się swoją wiedzą