Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 1 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: Mercedes C 180
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 04 Sty 2010, 16:26
Temat postu:
Problem z przednią wycieraczką
Witam, model mojego samochodu to C180 W202. Mam problem z przednią wycieraczką. Wycieraczka działa tylko na najwyższych obrotach, wolniejsze biegi w ogóle nie działają. Spryskiwacz działa. Mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć w czym może tkwić problem?
Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 9 Skąd jesteś (miejscowość / region): Trzcianka Posiadane auto: w 202 1997 1.8 Auto
Wysłany: Sob 27 Lut 2010, 13:40
Temat postu:
Re: ( Mercedes klasa C ) Problem z przednią wycieraczką
czy mozesz napisac cos wiecej gdzie ten modul sie znajduje i jak wyglada? mam ten sam problem tylko ze u mnie dziala na najzizszym czy li 1 a 2 i3 nie dzialaja -
mam jeszcze jeden problem...
mam w 202 nie pali mi sie oswietlenie regulacji wentylatora i pod przyciskiem EC jak wymienic zarowki zeby nic nie popsuc, czy musze sciagac drewno. prosze o pomoc
zgasla mi rozniwz jedna zarowka pod obrotomiezem jak wyciagnac zegary zeby ja wymienic.
z gory dziekuje i z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz
Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 9 Skąd jesteś (miejscowość / region): Trzcianka Posiadane auto: w 202 1997 1.8 Auto
Wysłany: Pon 01 Mar 2010, 21:57
Temat postu:
wiec juz tam grzebalem zeby sie do niej dostac trzeba zdjac pokrywke od bezpiecznikow a nastepnie odkrecic oslone ktora jest przymocowana 6 wkretami. kosc o ktorej mowisz jest zaczepiona o taki klips ktory ja dociska. ok sprobuje jeszcze raz ale wszystko wyglada na bardzo swieze i czyste. czy po wyciagnieciu tej kosci wycieraczka powinna dzialac?
pytalem mechanikow i mowia ze moze byc to przelacznik w srodku w samochodzie ale sprawdze najpierw ta kosc jeszcze raz. dzieki za pomoc
Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 811 Skąd jesteś (miejscowość / region): mazowieckie Posiadane auto: niegdyś Mercedes W140 S320 LPG; Mercedes W220 S500 306KM 2000; Chysler Grand Voyager LE 3,3 LPG 2000; Honda CBR 1100 XX 164KM
Piwa: 38/0
Wysłany: Sro 03 Mar 2010, 09:25
Temat postu:
Jeżeli nie pomogło to albo przełączniki przy kierownicy albo może moduł uszkodzony. Trzeba by sprawdzić. Na pw wyślę Ci kontakt do elektryka z Mercedesa - jest b.dobry i szybko bez rozbierania sprawdzi Ci co masz do wymiany. Problem jest tylko taki że trudno się z nim umówić bo ma dużo pacjentów. Najlepiej umówić się z nim w okolicy pracy lub pod domem dojechać i myślę, że on jest w stanie zlokalizować usterkę w 5 min za pomocą najprostszego miernika. _________________ www.qnisz.pl SilnikiFalowniki Motoreduktory Przekładnie Wibratory Przemysłowe
'ZPA'
Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 811 Skąd jesteś (miejscowość / region): mazowieckie Posiadane auto: niegdyś Mercedes W140 S320 LPG; Mercedes W220 S500 306KM 2000; Chysler Grand Voyager LE 3,3 LPG 2000; Honda CBR 1100 XX 164KM
Piwa: 38/0
Wysłany: Czw 04 Mar 2010, 09:10
Temat postu:
Dokładnie nie wiem jak jest w twoim aucie. U mnie po lewej stronie schowka jest zamek na klucz i mały otworek. W którymś położeniu zamka jak włożysz w ten otwór coś cienkiego (np. wyprostowany drucik od spinacza) to można ten zamek wyjąć i od tamtej strony jest dostęp do podświetlenia. W starszych mercedesach np. W123, pamiętam, że pokrętła się pociągało do siebie i one schodziły i był dostęp do żarówki (pokrętła były na wcisk). _________________ www.qnisz.pl SilnikiFalowniki Motoreduktory Przekładnie Wibratory Przemysłowe
'ZPA'
Wysłany: Czw 04 Mar 2010, 21:55
Temat postu:
ok sprawdze ten schowek. jak pociagne za pokretlo to schodzi bez zadnego problemu. zarowka jest schowana pod malym bialym plaskikiem. udalo mi sie go odgiac ale zarowki za nic nie moge wyciagnac, probowalem penseta, na nic innego nie ma tam miejsca. boje sie ze to zly sposob i cos urwe!! mam w 202 1997 rok.