Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 32 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: Mercedes A 170 CDI, 2000 r
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 20 Maj 2010, 12:59
Temat postu:
potrzebny dobry mechanik od A klasy w WARSZAWIE!
Witam. Mianowicie z moim mercedesem stało się tak: od kilku dni po zapaleniu gasł i od nowa go paliłam i znów gasł...i tak około 3 razy musiałam zrobić by ruszyć. Działo sie tak tylko na zimnym silniku. A do tego ten smierdzący dym z wydechu, dużo śmięrdzącego dymu. Dzis poszłam sprawdzić olej na bagnecie i jest ponad maxxx!!!! a do tego ubyło sporo płynu chłodniczego...chłopak mówi że uszczelka pod głowicą...Co wy o tym sądzicie? PILNIE POTRZEBUJE dobrego mechanika w Warszawie który to naprawi...Jaki jest orjentacyjny koszt takiej naprawy? Wiem że sporo...ale ile?
Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 285 Skąd jesteś (miejscowość / region): lublin Posiadane auto: t&c 3.6
Piwa: 10/0
Wysłany: Czw 20 Maj 2010, 15:04
Temat postu:
Re: ( Mercedes ) potrzebny dobry mechanik od A klasy w WARSZAWIE!
chłopak ma racje raczej napewno lekko ponad 1 tys zl jezeli glowica jest cała ale jak mieszkasz w w-wie może być troche drożej,po zdjęciu głowicy będzie wiadomo.Jak masz jakieś zniżki w sklepach motoryzacyjnych mozesz odrazu kupić olej,filtr,uszczelkę pod głowice i zawory i kpl .pozostałych uszczelek wtedy zapłacisz tylko za robocizne silnika+ sprawdzenie,planowanie głowicy o ile nie dojdzie docieranie zaworów jeżeli nie będą szczelne.Sprawdzą odrazu stan rozrządu więc dolicz coś na nieoczekiwane wydatki _________________ Tylko Ameryka i duża pojemność
Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 32 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: Mercedes A 170 CDI, 2000 r
Wysłany: Czw 20 Maj 2010, 15:21
Temat postu:
Serdecznie dziękuję za odpowiedz i podpowiedz co do kupna części. Tak tez myślałam że będzie to koszt około 1500 zł...jak nie dojdą inne rzeczy które "wyjda w praniu". Hmmm mam pytanie czy wrto wtedy tez wymienić podkładki pod wtryskami??? (Mam juz zakupione w serwisie MB)A olej był zmieniany 2 miesiące temu...eh...same koszta!!! takie małe coś a tak może posuć humor. Nadal apeluje o podanie dobrego mechanika w Wawie.
Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 285 Skąd jesteś (miejscowość / region): lublin Posiadane auto: t&c 3.6
Piwa: 10/0
Wysłany: Czw 20 Maj 2010, 16:08
Temat postu:
podkladki wymienia sie zawsze przy odkreceniu wtryskow przynajmniej powinno sie wymienic a olej musisz niestety tez kupić nowy...... _________________ Tylko Ameryka i duża pojemność
Wysłany: Czw 20 Maj 2010, 16:27
Temat postu:
co do oleju to wiem że musi byc nowy zalany i dlatego ubolewan nad tym! Szkoda, że wymieniony był wcześniej ale nikt nie przewidział takiej usterki... _________________ ...bo to jednak fajne autko jest
BROLER z zacisza pewnie Ci naprawi ale ostatnią koszulę zdejmie z pleców naprawiałem u niego VIANO i nigdy już tam nie pojadę Tobie też radzę poszukac taniego warsztatu bo nie masz jakiejś poważnej awarii większośc mechaników sobie z nią poradzi. POZDRAWIAMjavascript:emoticon('')
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 18:36
Temat postu:
ok. Dziękuję za podpowiedz. Troszkę poczytałam o tym warsztacie na różnych forach i rzeczywiście większość jest takich opinii jak piszecie, wiec się zastanowie jescze nad tym...do poniedziałku mam czas. Dziękuję. _________________ ...bo to jednak fajne autko jest
Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 2599 Skąd jesteś (miejscowość / region): RP WAWA Posiadane auto: M-B W163 HONDA VW OPEL
Piwa: 235/0
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 21:29
Temat postu:
nie jezdzij po zadnych zwyklych warsztatach tak jak ci doradzaja bo bedziesz miala dopiero problemy W168 jest bardzo zaawansowanym i skomplikowanym i bardzo uciazliwym w naprawach jedz tylko do tych co merca maja obcykanego w 1 palcu to daje ci gwarancje dalszej jazdy czego napewno nie uzyskasz u zwyklych mechanikow ktorzy tylko widzeli A na ulicy
Ostatnio zmieniony przez dar9999 dnia Sob 22 Maj 2010, 08:33, w całości zmieniany 1 raz
Większośc młodych łepków mających warsztaty są obcykani bardziej niż sobie myślisz (dar 9999) najprawdopodobniej korzystasz z servisów i nie masz zaufania do małych warsztatów . Broler za gniazdo do przyczepy
(montaż Viano) zażądał około 1000 złotych (części i robocizna) w małym warsztacie zapłaciłem za to samo 220 i dlatego każdemu będę go odradzał
Ale i zwykłe podłączenie do kompa kosztuje 150 Więc trzeba sobie przemyślec czy MNIE STAC NA TAKIE NAPRAWY???????????
Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 2599 Skąd jesteś (miejscowość / region): RP WAWA Posiadane auto: M-B W163 HONDA VW OPEL
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 08:49
Temat postu:
nie mieszaj 2 spraw ! zapytanie bylo o DOBREGO a nie o TANIEGO mechanika z Warszawy napisalem wyraznie zadzwon do Brolera a nie jedz ! czytaj ze zrozumieniem a ty tymi doradami wywolujesz tylko metlik w glowie wlascicielki auta ,A klasa to pojazd specyficzny i bardzooooooooooooo uciazliwy w servisie poradzi sobie z jego naprawa tylko ktos kto od lat zajmuje sie M-B ma wiedze osprzet i co najwazniejsze praktyke ! a ci co piszesz mlode lepki maja co najwyzej zapal do pracy i beda przeprowadzac eksperyment na aucie na zasadzie jak sie uda ,nie bronie tu Brolera ale wiem ze nie odstawia fuszerki okres oczekiwania na przyjecie do servisu ma od lat ponad 2 tygodniowy i roszade aut zaskakujaca korzystalem z jego uslug i nigdy nie mialem zastrzerzen co do jakosci naprawy a juz co do trafnosci diagnozy w szczegolnosci ,a cenowo jest po srodku i przed ASO M-B ktorych NIE polecam na koniec nie ekscytuj sie tak ( tadek1509) bo ci zylka peknie
Panowie!(i Panie!)
Nie ekscytujcie się tak! A-klasa to nie statek międzygwiezdny, tylko zwykły samochód. Na pewno Broler naprawi go bez problemu, ale pewnie w PL nie tylko on to potrafi.
Jak znajdziesz mechanika, co ma pojęcie o swojej robocie, dodatkowo jest sumienny i dokładny, to poradzi sobie z tym śpiewająco.
Ja np. z pomocą mojego mechanika(na pewno nie specjalisty od W168) bez problemu wymieniliśmy rolki i pasek, olej z filtrem, osłonę przegubu i łączniki stabilizatorów.
Podobno za wymianę paska z rolkami inni życzą sobie grubą kasę, a nam to zajęło jak dobrze pamiętam 1.5h.
Mój mechanik kiedyś też musiał wyjąć wtryski w innym egzemplarzu i też to zrobił bez żadnych szkód. Także jak widać inni też sobie dają radę z tymi autami.
Dzisiaj dostępne są programy serwisowe, gdzie można sprawdzić momenty dokręcania śrub, kolejność, nawet kolejne kroki naprawy.
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 13:57
Temat postu:
Re: potrzebny dobry mechanik od A klasy w WARSZAWIE!
meg22waw napisał:
Witam. Mianowicie z moim mercedesem stało się tak: od kilku dni po zapaleniu gasł i od nowa go paliłam i znów gasł...i tak około 3 razy musiałam zrobić by ruszyć. Działo sie tak tylko na zimnym silniku. A do tego ten smierdzący dym z wydechu, dużo śmięrdzącego dymu. Dzis poszłam sprawdzić olej na bagnecie i jest ponad maxxx!!!! a do tego ubyło sporo płynu chłodniczego...chłopak mówi że uszczelka pod głowicą...Co wy o tym sądzicie? PILNIE POTRZEBUJE dobrego mechanika w Warszawie który to naprawi...Jaki jest orjentacyjny koszt takiej naprawy? Wiem że sporo...ale ile?
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2